Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας


      Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2011 έκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας κατά την πρώτη του συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

      Ευχόμενος καλή θητεία στο σώμα ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ενημέρωσε αρχικά για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος και για τα θέματα που αντιμετωπίζει τις πρώτες του ημέρες ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, όπως είναι η ενημέρωση των μητρώων και η ενσωμάτωσή τους στο λογισμικό του ενιαίου Δήμου, ο συντονισμός της αποκομιδής των σκουπιδιών, καθώς υπάρχει έλλειψη εργαζομένων στον τομέα αυτό, αλλά και μηχανημάτων.

     Άμεσα η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ολοκληρώσει την απογραφή για τον νέο Δήμο ( περιουσιακά στοιχεία και οικονομικά των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων ), ώστε να καταρτιστεί και ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου και να συστήσει τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ

 

 

     Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και το νέο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ελασσόνας, που έχει ως εξής: πρόεδρος Ιωάννης Ράπτης, αντιπρόεδρος Δημήτρης Αλέξης, και μέλη Θανάσης Γεωργιόπουλος, Σοφία Κουρδή, Γιώργος Μπαμπάλης, Κώστας Ιγγλέζος, Μιλτιάδης Βαρσάμης, Νικόλαος Καψάλης, Δημοσθένης Φακίτσας, Αστέριος Στούπας,  Ευάγγελος Τζημαγιώρης.

     Το Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑΕΛ με σκοπό την ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, που αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και την αυτοματοποίηση των συστημάτων μέσω τηλεμετρίας. Ένα πρόγραμμα, η έγκριση και υλοποίηση του οποίου μέσω του ΕΣΠΑ, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αρτιότερη διαχείριση του πόσιμου νερού και εξοικονόμηση ενέργειας για την Επιχείρηση Ύδρευσης.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

     Τις προσεχείς ημέρες δημοπρατείται ένα μεγάλο έργο για την Ελασσόνα, το υπόλοιπο της Αποχέτευσης Ελασσόνας. Έργο ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

     Πρωταρχικό μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών ( Λιβαδίου, Βερδικούσιας, Σαρανταπόρου ), καθώς και την ένταξή  στο ΕΣΠΑ έργων, όπως είναι ο Βιολογικός και η Αποχέτευση της Κρανιάς, η Αποχέτευση Τσαριτσάνης και το υπόλοιπο Αποχέτευσης της Κρανιάς.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 8ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 

     Την έγκρισή του για πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας για την αντιμετώπιση των αναγκών στον τομέα της καθαριότητας και του χειρισμού των οχημάτων του Δήμου. Το Δ.Σ. ενέκρινε το αίτημα προς τον ΑΣΕΠ για 37 άτομα που θα απασχοληθούν σαν οδηγοί, χειριστές γκρέιντερ, στο πράσινο και την καθαριότητα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

     Το Δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε  ψήφισμα, που αφορά  στην κατάργηση της πληρωμής του αντιτίμου των 5 ευρώ στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

     Το σώμα ζήτησε ομόφωνα τη διατήρηση του Ταχυδρομείου στη Βερδικούσια.

     Σε επόμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας θα ασχοληθεί με το  θέμα της ΠΑΠ.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρώτη συνάντηση των μελών της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Με το Περιβάλλον ασχολήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου