Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου


 Έρχονται νέα σκληρότερα μέτρα:

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε πολύ δύσκολη καμπή. Ο μικρομεσαίος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος, ο αγρότης, όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και δυστυχώς, σύμφωνα με αποφάσεις του προηγούμενου ECOFIN του Δεκεμβρίου επίκειται επιβολή νέων οδυνηρών μέτρων, ύψους 12 δισ., παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις το προηγούμενο διάστημα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης».

«Φαίνεται ότι από το νέο χρόνο, θα έχουμε την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων, μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών από το μειωμένο σε άλλο συντελεστή του ΦΠΑ. Προαναγγέλλονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όταν μιλούν για περιορισμό πέραν της απόφασης για «μια πρόσληψη για κάθε πέντε απολύσεις», προαναγγέλλονται ουσιαστικά περικοπές στα επιδόματα ανεργίας και η κυβέρνηση είναι θεατής σε όλα αυτά.»

 Εκλογολογία και κυβερνητικά επικοινωνιακά τερτίπια:

«Πολύ φοβούμαι, επειδή βλέπω να δημιουργείται ένα κλίμα εκλογολογίας, ότι είναι πολύ πιθανόν να διολισθήσει το ΠΑΣΟΚ και στην υπόθεση της siemens, πάλι στην κατεύθυνση της δημιουργίας εντυπώσεων.

Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι το μείζον πρόβλημα της χώρας -και αυτό αποδεικνύει πόσο είναι κατώτερη των περιστάσεων- είναι η επικοινωνιακή της διαχείριση! Διαβάζω σήμερα στον Τύπο ότι αποφασίστηκε διαφημιστική καμπάνια με σποτάκια, προκείμενου να προβληθεί το κυβερνητικό έργο. Αναρωτιέμαι ποιος θα πληρώσει τα χρήματα για αυτή την καμπάνια; Μήπως οι χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ ή το ΠΑΣΟΚ;»

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τα σενάρια περί «ξεκαθαρίσματος»:

«Η συνεδρίαση είναι μια τακτική συνεδρίαση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει το στίγμα του κόμματος για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Δεν υπάρχει καμία διάθεση «ξεκαθαρίσματος». Άλλωστε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία,. Εμείς βάζουμε τα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας και στα θέματα που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούμε το κάνουμε πάντα με υπευθυνότητα και έτσι θα πορευθούμε. Είναι λάθος νομίζω να εστιάζουμε σε ζητήματα ήσσονος σημασίας, σε ζητήματα παραπολιτικής και να παρακάμπτουμε τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό».

Η υπόθεση Siemens:

«Υπάρχει οργή και θυμός στην κοινωνία για την κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα, με ευθύνες κυρίως αυτής της κυβέρνησης, αλλά και διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος που δεν αντιμετώπισε χρόνιες παθογένειες. Γι’ αυτό, θεωρώ λάθος να δημιουργηθεί η εντύπωση στον κόσμο ότι έχουμε «δύο μέτρα και δύο σταθμά» όσον αφορά στην αντιμετώπιση πολιτών και πολιτικών για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη. Υπάρχει ο λεγόμενος νόμος περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει. Η κυβέρνηση επιχειρεί με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια, ότι δήθεν καταθέτει κάποιο νόμο, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά δεν αρκεί ένας νόμος, χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος.»

«Αυτό που επισημάναμε, και το είπε ο Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, είναι ότι αυτή η υπόθεση έχει παραγραφεί. Και, μάλιστα αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αν θα βρεθούν οι 30 βουλευτές «ήρωες» του ΠΑΣΟΚ, που γνωρίζοντας ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί, να ζητήσουν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ρίχνοντας πάλι το «μπαλάκι» στη Δικαιοσύνη. Νομίζω ότι θα πρέπει να τελειώσουμε με αυτές τις διαδικασίες. Είναι καιρός να δούμε εξαρχής τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοια θέματα. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να εμπλέκεται η Βουλή -προσωπικές απόψεις λέω. Πιστεύω ότι το ΣΔΟΕ από τη μια πλευρά και από την άλλη μόνο δικαστές, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μόνοι τους αυτές τις υποθέσεις.» 

Προηγούμενο άρθρο Προτεραιότητα σε γεωργία και κτηνοτροφία δίνει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αστ. Ροντούλης: «Ελλείψεις σε καθηγητές Ιταλικών και Ισπανικών»