Συνάντηση της Θ. Παρασκευούδη με τον κ. Ρίζο Κομήτσα


 Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος – Ε.Ο.Π. και Ιδρυτικό Μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Θέκλα Παρασκευούδη συναντήθηκε χτες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με τον Δήμαρχο του καλλικρατικού Δήμου Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στην περιοχή της Νίκαιας.

 Η συζήτηση περιλάμβανε θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής αλλά και τις από κοινού δράσεις του Ε.Ο.Π με τον Δήμο. Θέματα όπως οι περιοχές NATURA που ανήκει κατά  80% της έκτασης του νέου Δήμου, την παρουσία του Falco Naumanni (Κιρκινέζι) που επισκέπτεται την περιοχή και βρίσκεται υπό την προστασία του Ε.Ο.Π., την διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Σημαντική μνεία δόθηκε στο πρόγραμμα του Ε.Ο.Π, η «Σχολική μας Εδέμ», που πιλοτικά υλοποιείται από τον Δήμο Κιλελέρ. Με άλλα λόγια την δημιουργία κήπων από τους ίδιους τους μικρούς μαθητές στον προαύλιο χώρο των σχολείων τους.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Ρίζος Κομήτσας δήλωσε:
«Είναι καθήκον της κάθε τοπικής αρχής να προσπαθεί για την βελτίωση του περιβάλλοντος. Η περιοχή μας χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενη περιοχή εξαιτίας της πλούσιας βιοποικιλότητας της. Συμβάλλουμε ενεργά στην διατήρηση της, ξεκινώντας από τους πιο μικρούς κατοίκους, τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, με την δημιουργία των σχολικών λαχανόκηπων. Συγχαίρω την πρόεδρο του Ε.Ο.Π. για την επιμονή που επιδεικνύει σε μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην καλυτέρευση του επιπέδου διαβίωσης μας.»

          Η κ. Θέκλα Παρασκευούδη δήλωσε:

«Δεν είναι φιλοδοξία η συνεχής προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Απλά πρέπει να προλάβουμε πριν γίνει επιτακτική ανάγκη. Το πρόγραμμα της Σχολικής Εδέμ, στοχεύει στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μικρών

μαθητών, στην νέα γενικά που θα κληθεί να επωμιστεί τα λάθη των προηγουμένων. Δεν είναι μια παρωχημένη έκφραση αλλά η σκληρή πραγματικότητα.»

Προηγούμενο άρθρο Τη χορήγηση των επιδομάτων των ατόμων με αναπηρία ανέφερε ο Εκτ. Νασίωκας
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Μάξιμου στη βουλή: Ο Πηνειός “χωματερή” της Θεσσαλίας