Ο Μαξ. Χαρακόπουλος στα Χανιά


 Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, βρισκόμενος στα Χανιά, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟ.ΔΕ., επισκέφθηκε το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε φιλελεύθερος πολίτης, πολλώ δε μάλλον, φιλελεύθερος πολιτικός, νιώθει δέος επισκεπτόμενος το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, του γενάρχη του κόμματος Φιλελευθέρων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η κατ’ εξοχήν φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δύναμη στην Ελλάδα. Αλλά, επειδή πολλοί ερίζουν για την πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα έλεγα ότι συμφωνώ με αυτά που έγραψε η μεγάλη θαυμάστριά του, η Πηνελόπη Δέλτα στο ημερολόγιό της μετά την ήττα των φιλελευθέρων στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920: «Ούτε οι φίλοι του τον κατάλαβαν. Τον νόμιζαν για κομματάρχη, ενώ ήταν Εθνάρχης».

Τα ιδανικά του Ελευθερίου Βενιζέλου, που καθόρισαν την πολιτική του διαδρομή, το όραμα, η πίστη, το σχέδιο και η τόλμη νομίζω ότι σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές:

«Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός φλερτάρει με την ιδέα να δραπετεύσει από την περιπέτεια στην οποία -με εγκληματικά λάθη- έβαλε τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δώσει νικηφόρα τον αγώνα…».

Για τις δημοσκοπήσεις:

«Οι δημοσκοπήσεις θα σας έλεγα ότι δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια δυναμική φάση ανάκαμψης, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεχώς φυλλορροεί και χάνει δυνάμεις. Άλλωστε, η καλύτερη δημοσκόπηση -όπως ξέρετε- είναι οι κάλπες. Και οι κάλπες στις Αυτοδιοικητικές εκλογές έδειξαν τη δυναμική επανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό δεν είναι μια διαπίστωση του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, στον οποίο προΐσταμαι. Σας παραπέμπω στις διαπιστώσεις των εκλογικών αναλυτών, οι οποίοι το βράδυ των εκλογών συμφώνησαν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι στα όρια του στατιστικού λάθους των 2 μονάδων».

Για το σχεδιασμό της Ν.Δ. μετά τη δημιουργία της ΔΗ.ΣΥ.:

«Νομίζω ότι το εγχείρημα της κας Μπακογιάννη έχει καεί εν τη γενέσει του. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι έρευνες της κοινής γνώμης. Δείχνουν ότι δεν μπορεί να περάσει το κατώφλι της εισόδου στη Βουλή. Η ΔΗ.ΣΥ. της κας Μπακογιάννη δεν αποτελεί επιλογή ελπίδας. Είναι χαμένη

Προηγούμενο άρθρο Ρoντούλης Αστ.: «Χρηματοδότηση Πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων»
Επόμενο άρθρο Ο Εκτ. Νασιώκας αναφέρει το θέμα της έλλειψης καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας