Συνάντηση του δημάρχου Ελασσόνας με την υπουργό περιβάλλοντος για το θέμα του λιγνίτη


      Με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος.

      Στη συνάντηση ο Δήμαρχος έθεσε το φλέγον θέμα  του λιγνίτη και την κάθετη θέση της τοπικής κοινωνίας για την μη εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής.

    Πρωταρχικό καθήκον του Δήμου Ελασσόνας, τόνισε ο Δήμαρχος, είναι η  υγεία των κατοίκων, η προστασία της παραγωγής  αγνών, βιολογικών και πιστοποιημένων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου και η ταυτότητα της περιοχής, που επιλέγει εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης.

     Η Υπουργός απάντησε, ότι θέση του Υπουργείου είναι  να αποτρέψει την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων με την πρόταση του Υπουργείου για απελευθέρωση της ηλεκτρικής αγοράς ενέργειας και την προώθηση των Συμβάσεων Ανταλλαγής ενέργειας ( Σ.Α.Ε. ).

     Παράλληλα στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου, ενώ ο κ. Πασχόπουλος ζήτησε την ισότιμη συμμετοχή όλων των πλευρών στη διοίκηση του Εθνικού Δρυμού.

     Ο Δήμαρχος Ελασσόνας μετά  και τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού θα ζητήσει συνάντηση για το θέμα των λιγνιτικών κοιτασμάτων με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Παπανδρέου.

    

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 

     Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, συνάντησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Λάρισας, κ. Έκτορα Νασιώκα.

Ο Δήμαρχος έθεσε εκ νέου στον Υπουργό το θέμα της απομάκρυνσης της ΠΑΠ από την Ελασσόνα, καθώς και την απομάκρυνση του αγωγού καυσίμων που διέρχεται από την ανατολική πλευρά της πόλης.

Ζήτησε ακόμα να ενημερωθεί για το θέμα της καταστροφής παλαιών πυρομαχικών στη μονάδα ΠΑΠ.

Ο κ. Πασχόπουλος επέδωσε στον κ. Βενιζέλο και τη σχετική επιστολή που είχε απευθύνει στο Υπουργείο περιμένοντας για τις ενέργειες του Υπουργού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κ. ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

 

     Την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μιλένα Αποστολάκη, συνάντησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Γιάννη Δραγατσίκη.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

«Καυκάκεια 2011» στο Δομένικο

Την Τετάρτη  16 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης «Καυκάκεια 2011»,  για την μαρτυρική επέτειο των 68 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Δομένικου.

     Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τέλεση Μνημόσυνου πεσόντων στη θέση «Καυκάκι»

10.30       Πέρας προσέλευσης επισήμων.

10.45 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου      Μητροπολίτου Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου.

11.00      Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον κ. Ευστάθιο Ψωμιάδη.

11.15      Προσκλητήριο νεκρών.

11.30      Κατάθεση στεφάνων.

11.45      Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος

12.00  Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νικολάου Μπάμπαλη στο Δομένικο.

12.15      Απονομή βραβείων σε μαθητές στην αίθουσα του «Παναγιώτειου Πνευματικού Κέντρου» και ακολούθως δεξίωση για το κοινό.

  

 

                                                                       

Προηγούμενο άρθρο Καταστροφικές οι κυβερνητικές αλλαγές στην Υγεία
Επόμενο άρθρο Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας εξέλεξε το πρώτο του Δ.Σ.