Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας εξέλεξε το πρώτο του Δ.Σ.


 Μια μεγάλη κατάκτηση των Ενεργών Πολιτών και Εθελοντών της Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε,  με τη δημιουργία μιας σύγχρονης και ισχυρής Ομοσπονδίας .

Με πανηγυρικό χαρακτήρα και με τη συμμετοχή δεκάδων Συλλόγων και Φορέων, από όλη τη Θεσσαλία, που είναι και τα Ιδρυτικά Μέλη του  και με έντονο το ενδιαφέρον των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο πρώτο Δ.Σ. του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Λάρισας την περασμένη Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011.

 Η  ίδρυση του «Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων(ΜΚΟ) Θεσσαλίας» είναι ήδη γεγονός , ως αποτέλεσμα των εργασιών του 4ου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 14 Μαρτίου 2010 και  ενέκρινε το Καταστατικό του Δικτύου, μέσα από ανοικτή  δημόσια διαβούλευση.

Η πανηγυρική αυτή Συνέλευση, με όλα τα ιδρυτικά Μέλη του Δικτύου, ξεκίνησε με τον Διοικητικό απολογισμό που έκανε ο πρόεδρος της ΠΔΕ του Δικτύου κ. Κ. Σκριάπας, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη, πρωτοπόρα και καινοτόμα αυτή οργάνωση των εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλίας, η οποία αποσκοπεί να προσφέρει στη μεγάλη προσπάθεια των Θεσσαλών πολιτών για πρόοδο, ανάπτυξη, εξωστρέφεια  και προκοπή.  Οι πυλώνες δράσης και οι προτεραιότητες που θέτει το νέο Δίκτυο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας είναι το Περιβάλλον ,ο Πολιτισμός ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία και η βιώσιμη Ανάπτυξη. Τα μεγάλα αυτά θέματα το Δίκτυο θα τα επεξεργάζεται με όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα λειτουργούν ως Επιστημονικοί Σύμβουλοι του Δικτύου (προβλέπεται από το Καταστατικό) και από κοινού θα σχεδιάζονται οι πρωτοβουλίες και ο τρόπος δράσης και παρέμβασης, σε κάθε επίπεδο. Τόνισε ,επίσης ότι τα οφέλη που θα έχει το κάθε Μέλος  είναι πάρα πολύ σημαντικά, δεδομένου ότι το Δίκτυο αυτό δημιουργήθηκε για να μεταφέρει γνώση, καλές πρακτικές και πληροφόρηση, που ένας μεμονωμένος Σύλλογος, δύσκολα μπορεί να έχει (Ευρωπαϊκά Προγράμματα,  χρηματοδοτήσεις, διακρατικές συνεργασίες, σεμινάρια, ημερίδες, καλές πρακτικές, συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, Ελλάδας και Ευρώπης, Ομάδες εργασίας, συντονισμένες παρεμβάσεις σε θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, με άλλους Πολιτισμούς, χώρες και τόσα άλλα.

Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε το προεδρείο και η Εφορευτική Επιτροπή της Συνέλευσης, δόθηκε ο λόγος για μία ολιγόλεπτη παρουσίαση των υποψηφίων και στη συνέχεια διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης στην ιστορία Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου καθώς και της Εξελεγκτικής Επιτροπής αυτού.

Υπέβαλαν υποψηφιότητες δεκαοχτώ άτομα και τα αποτελέσματα κατά σειρά επιτυχίας έχουν ως εξής :

Για την Διοικούσα Επιτροπή εκλέγονται :

1ος. Σκριάπας Κων/νος, 2ος. Τσιάρας Βασίλης, 3η. Τσεκούρα Βίκυ, 4ος. Ζαφραντζάς

Ευστάθιος, 5η. Τουρσουνίδου Δήμητρα,  6η. Αγραφιώτου Αγορή, 7ος. Μπουρντένας Δημήτρης, 8ος. Φιλοκώστας Ηλίας, 9η. Σδραβοπούλου Κωνσταντίνα, 10ος. Γκανάτσιος Σωτήρης  και 11η. Διαμαντή Χρυσοβαλάντω. Τα αναπληρωματικά μέλη της Δ.Ε. είναι κατά σειρά οι εξής :

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται :

1ος. Γουγουλιάς Δημήτρης, 2ος. Καραζούπης Χρίστος και 3η. Μπασιάκου Βασιλική.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα οριστεί η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής, μετά από τη σύγκλισή της, από τον πλειοψηφούντα σύμβουλο  Κώστα Σκριάπα και θα καθοριστούν οι αρμοδιότητες και οι τομείς ευθύνης του κάθε εκλεγμένου μέλους.

Σημειώνεται  ότι η διαδικασία των εγγραφών στο Δίκτυο συνεχίζεται , επικοινωνώντας με τα μέλη της Δ.Ε.  Αναλυτικές πληροφορίες, για το Δίκτυο, για τις διαδικασίες που έπονται,  αλλά και έντυπα-φόρμες των δικαιολογητικών,  μπορεί ο κάθε φορέας να βρει στην ιστοσελίδα του Δικτύου στη διεύθυνση :  https://www.mkothessalias.gr/ .

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του δημάρχου Ελασσόνας με την υπουργό περιβάλλοντος για το θέμα του λιγνίτη
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Εξαπάτηση Δικαιούχων Στεγαστικών Προγραμμάτων του Ο.Ε.Κ.»