Περιφερειακές οικονομικά προσανατολισμένες στρατηγικές για τη δια βίου μάθηση


 Το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης “ΔΗΜΗΤΡΑ”, στο πλαίσιο του προγράμματος WISAR “Περιφερειακές οικονομικά προσανατολισμένες στρατηγικές για τη δια βίου μάθηση”, συμμετείχε στην 3η διακρατική συνάντηση, καθώς και το τελικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στο Fohnsdorf της Αυστρίας.

 Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν:

  • Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν (Δελφική μέθοδος – Delphi -, Roundtable), προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η περιφερειακή στρατηγική Δια Βίου Μάθησης που ανέπτυξε ο κάθε εταίρος, ταυτίζεται με τις ανάγκες τις αγοράς εργασίας,
  • Ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν οι περιφερειακές στρατηγικές που αναπτύχθηκαν σε κάθε περιοχή,
  • Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια αξιοποίηση της στρατηγικής από τους τοπικούς κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους (εκπαιδευτικά κέντρα, επιχειρήσεις, πολιτικούς, φορείς παροχής τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κλπ)

Το πρόγραμμα WISAR αποσκοπεί να συμβάλει καταλυτικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες στρατηγικές, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες και απαιτούνται τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τις επιχειρήσεις. Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας τοπικής στρατηγικής για τη δια βίου μάθηση η οποία:

  • Είναι σχετική και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής, της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων,
  • Έχει συντονισμένα διαμορφωθεί με την εμπλοκή των τοπικών οικονομικών παραγόντων και των διαμορφωτών της δια βίου μάθησης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του ευρύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci, ενώ συμμετέχουν πέραν του Κ.Ε.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΑ», οργανισμοί από  την Αυστρία, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρία  «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, κ. Βασίλη Αβραμούδη,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα,  τηλ. 2410 554026, https://www.dimitra.gr/.

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Εξαπάτηση Δικαιούχων Στεγαστικών Προγραμμάτων του Ο.Ε.Κ.»
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Αναστολή Κρατικών Υποτροφιών από το ΙΚΥ»