Κώστας Αγοραστός στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας


 

Ζήτησε την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους για τη μεταφορά μαθητών και τόνισε: «Σε μια εποχή που είναι αναγκαία η αποκέντρωση, παρατηρούμε κάποιους υπουργούς να στοχεύουν στην επανασυγκέντρωση του κράτους»

 «Σε μια εποχή που είναι αναγκαία η αποκέντρωση και η ουσιαστική ενδυνάμωση της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρατηρούμε δυστυχώς κάποιους υπουργούς να δείχνουν με συγκεκριμένες πράξεις και κινήσεις ότι στοχεύουν στην επανασυγκέντρωση του κράτους. Πρόκειται για ενέργειες που είναι αναποτελεσματικές τόσο με αναπτυξιακά όσο και διοικητικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.). «Ο τόπος μας σήμερα χρειάζεται μια τελείως διαφορετική λογική στη διοίκηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση των αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς αξιολόγηση κάθε πολιτικής μας», είπε και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να δίνουμε λύσεις τώρα κι όχι να μεταθέτουμε τα προβλήματα στο μέλλον».

Στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ κυριάρχησε τα οξυμένα προβλήματα που εντοπίζονται στη μεταφορά μαθητών όλων των κατηγοριών (ΑΜΕΑ, μουσικά σχολεία κλπ).

Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθούν από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:

«-Άμεση ψήφιση τροπολογίας για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

– Απόδοση στις Περιφέρειες του συνόλου των οφειλόμενων χρημάτων  προηγούμενων ετών από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

-Κατάλληλη προετοιμασία για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του «Καλλικράτη» για μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας από τις Περιφέρειες στους Δήμους από την 1η Ιουλίου 2011, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά, νέες αρρυθμίες».

Προηγούμενο άρθρο Συνέλευση των μελών των διοικητικών συμβουλίων των μαζικών φορέων του Δ. Τεμπών
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα « Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ »