Αστ. Ροντούλης: «Διατήρηση Γυμνασίου – Ενιαίου Λυκείου Τσαριτσάνης»


 Ως γνωστόν, το Υπουργείο Παιδείας, με σχετική εγκύκλιό του, δημοσιοποίησε τις προθέσεις του, αναφορικά με επικείμενες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων.

 Στο πλαίσιο αυτό, από τα πιο αρμόδια υπηρεσιακά χείλη γίνεται λόγος για κατάργηση του Γυμνασίου – Λυκείου Τσαριτσάνης και μεταφορά του στη γειτονική πόλη της Ελασσόνας.

Όμως, πέραν του μαρασμού που θα επιφέρει στην κοινωνική ζωή της Τσαριτσάνης το κλείσιμο των Σχολείων, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στον τόπο αυτό δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Πέζαρος, ο Κούμας, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και ο Κωνσταντίνος Οικονόμος εξ’ Οικονόμων.

Μάλιστα, πρέπει να τονιστεί ότι το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαριτσάνης στεγάζονται στην περίφημη «Οικονόμειο Σχολή», που διαθέτει άριστη κτηριακή υποδομή, αποτελώντας ένα πραγματικό εκπαιδευτικό και αισθητικό κόσμημα για την Τσαριτσάνη, μια πόλη που εμφανίζει έντονη οικονομική δραστηριότητα και κρατάει τον πληθυσμό της.

Συνεπώς ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • 1) Δεδομένης της πλούσιας εκπαιδευτικής ιστορίας που έχει να επιδείξει η Τσαριτσάνη, θα διατηρηθεί σε λειτουργία το Γυμνάσιο -Λύκειό της;
  • 2) Γιατί να καταργηθεί μια σχολική μονάδα, της οποίας το μαθητικό δυναμικό εμφανίζει ετησίως αυξητικές τάσεις;
Προηγούμενο άρθρο Μαξ. Χαρακόπουλος: Ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων του ΕΑΠ στην περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Στα 11,5 εκατ. ευρώ τα χρέη για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλία