Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης «Καυκάκεια 2011»


 Την Τετάρτη  16 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης «Καυκάκεια 2011»,  για την μαρτυρική επέτειο των 68 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Δομένικου, με αφορμή  την  ομαδική εκτέλεση των 150 και πλέον κατοίκων  Δομενίκου,  Δαμασίου και  Μεσοχωρίου από τα ιταλικά στρατεύματα Κατοχής στις 16 Φεβρουαρίου 1943.

 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τελέστηκε στον τόπο θυσίας στο Καυκάκι, η επιμνημόσυνη δέηση .

Ακολούθησε ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον Ψωμιάδη Ευστάθιο, Προσκλητήριο νεκρών  και κατάθεση στεφάνων.

Στην συνέχεια των εκδηλώσεων ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του  Μοιράρχου Νικολάου Μπάμπαλη στην πλατεία του Δομενίκου.

Το δεύτερο μέρος των τιμητικών εκδηλώσεων  συνεχίστηκε στο Παναγιώτειο Πνευματικό Κέντρο Δομένικου με την απονομή βραβείων από το Δήμο Ποταμιάς στους  μαθητές της Β’ Γυμνασίου, Χατζήνα Παρασκευή , Καραγιάνη Ιωάννη  και  Τσιάρα Ευάγγελο για τις τρεις  καλύτερες εκθέσεις με θέμα  «Το Ολοκαύτωμα του Δομένικου», καθώς και στους αριστούχους μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου -Λυκείου.

Βραβεία στη μνήμη του Νικολάου Μπάμπαλη απένειμε στους αριστεύσαντες μαθητές, Τασιούλη Δημήτριο , Γράβαλο Δημήτριο, Μαρκούϊα Θωμαή, Παπάρα Πολυξένη , Σαπουνά Αναστασία , Μπεκιάρη Μαρία   και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν  η παρουσία στις εκδηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-45 κου Χαράλαμπου  Δασκαλάκη, της Προέδρου της Μαρτυρικής Κοινότητας Νέων Κερδυλλίων του Δήμου Αμφίπολης , του Προέδρου της Μαρτυρικής Κοινότητας Δροσοπηγής Φλώρινας και του Προέδρου της Μαρτυρικής Κοινότητας Διστόμου .

Τίμησαν επίσης τις φετινές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, και οι κόρες του Νικολάου Μπάμπαλη.

 Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:

ο κ. Καλόγηρος  εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης,

η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ,

ο Διοικητής της 694 ΠΑΠ Ελασσόνας ταγματάρχης κ. Απόστολος Μήτσου εκπρόσωπος  της 1ης Στρατιάς, ο Σμηναγός Ιωάννης Δήμου εκπρόσωπος του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών,

ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος,

η  περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Μαμάρα εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μητσιούλης εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, περιφερειακοί σύμβουλοι,

οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ. κ. Ιωάννης Τσούτσος και Φώτιος Τζιόκας,

ο αντιδήμαρχος Δήμου Τυρνάβου κ. Αντώνιος Κυπαρίσσης,

εκπρόσωποι της Εθνικής Γενικής Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος,

της Εθνικής Αντίστασης, δημοτικοί σύμβουλοι,

εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων,

εκπρόσωποι συλλόγων,

της αχτιδικής επιτροπής Κ.Κ.Ε. Ελασσόνας   και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο «Πράσινο φως» για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού με χοιροτρόφους της Θεσσαλίας, οι οποίοι επισήμαναν ότι «ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται, οι τιμές μειώνονται»