Επανάληψη του Σεμιναρίου « Οδηγός επενδύσεων για Φτοβολταϊκά συστήματα»


 Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των μελών , που δεν παρακολούθησαν το πρώτο πρόγραμμα , ανακοινώνει ότι θα επαναλάβει την διοργάνωση  του Σεμιναρίου « Οδηγός επενδύσεων για Φωτοβολταϊκά συστήματα» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου  και ώρα 13.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ στη Λάρισα.

 Υποβολή αιτήσεων μέχρι Παρασκευή 11 Μαρτίου ώρα 14.00 και η συμμετοχή είναι 30 ευρώ.

Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι η ενημέρωση και κατάρτιση σε ειδικά θέματα που αφορούν τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνει παρουσίαση των ισχυόντων νόμων και κανονιστικών διατάξεων που αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα, θα γίνει επισκόπηση των διαφορετικών τεχνολογιών φωτοβολταϊκών συστημάτων και η αξιολόγηση της βέλτιστης τεχνολογίας ανά κατηγορία χρήσης, θα παρουσιαστεί τυπική αρχιτεκτονική φωτοβολταϊκών συστημάτων και βέλτιστη διαστασιολόγηση εξοπλισμού και περιφερειακών συστημάτων, ενώ θα αναλυθεί ο τρόπος σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, ο υπολογισμός της βέλτιστης γωνίας τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και της απαιτούμενης επιφάνειας για την τοποθέτηση αυτών. Επιπλέον θα παρουσιαστεί μια πλήρης τεχνοοικονομική ανάλυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και θα υπολογιστούν όλες οι χρηματοοικονομικοί παράμετροι της επένδυσης

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε στελέχη εταιρειών ή ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς ή μη, που απασχολούνται στον τομέα της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Επίσης απευθύνεται σε κάθε δυνητικό επενδυτή σε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα https://www.teelar..gr/ και να την υποβάλλουν με φαξ στο 2410255718 ή με email στο tee_lar@tee.gr. (Θ. Γκιάτας τηλ. 2410 535615-257866) και στους προέδρους των δύο συλλόγων (μηχανολόγων ηλεκτρολόγων Ν. Μίχο- 6974/423756 και  χημικών μηχανικών Ευτυχία Πανάγου -τηλ. 6936/544759)

Προηγούμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντάται με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Farnaud
Επόμενο άρθρο Μαξ. Χαρακόπουλος: Η βουβή οργή των αγροτών