Δήλωση Μάξιμου Χαρακόπουλου για ανάθεση μεσογειακών στην Τουρκία


 Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ανάθεση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στη Μερσίνα της Τουρκίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η αφαίρεση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από την Ελλάδα αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα στη δημόσια εικόνα της χώρας μας και εξέθεσε την ελληνική κυβέρνηση για τους επιπόλαιους χειρισμούς της. 

Στέρησε από τη Θεσσαλία μια διοργάνωση που μπορούσε να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός μοχλός, αλλά και ως πόλος έλξης τουριστικών ροών σε μια δύσκολη συγκυρία για την περιφέρεια. 

Η είδηση ότι η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ανέθεσε τη διοργάνωση των αγώνων του 2013 στη Μερσίνα της Τουρκίας έρχεται να επιβεβαιώσει τις αρχικές ανησυχίες που είχαμε διατυπώσει, στο πλαίσιο και σχετικής ερώτησης στο εθνικό κοινοβούλιο, για τις αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική προβολή της πατρίδας μας αλλά και ειδικότερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε μια περίοδο όπου η προσέλκυση τουριστών μπορεί να αποτελέσει σημαντική ανάσα για τη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, ιδίως στην περιφέρεια, η ανάθεση των αγώνων σε μια ευθέως ανταγωνιστική τουριστική αγορά μας αφαιρεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.   

Είναι προφανές ότι η πλήρης απουσία αναπτυξιακού οράματος εκ μέρους της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις διαρκώς επανεμφανιζόμενες εγγενείς αδυναμίες συντονισμού και παλινωδιών που χαρακτηρίζουν το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας ευθύνονται για τη δυσμενή κατάληξη και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι επιτακτική η δημιουργία μιας συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής στη Θεσσαλία, που θα αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός».

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Με κουπόνια η Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθρο Χρ. Ζώης: Πρωθυπουργός και υπουργοί αποκρύπτουν δαπάνες από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»