Ροντούλης Αστ.: «Δωρεά οργάνων και απογραφή πληθυσμού»


 Η δωρεά οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και την βασική προϋπόθεση της πραγματοποίησης του ιατρικού θαύματος, της Μεταμόσχευσης. Πολλοί συμπολίτες μας ζουν και αναπνέουν για την ανεύρεση ενός συμβατού δότη, για τη μεταμόσχευση κάποιου ζωτικού οργάνου, προκειμένου να χαρούν υγιείς την υπόλοιπη ζωή τους.

 Παρόλα αυτά, στη χώρα μας, δεν έχει εμπεδωθεί η σημασία αυτής της πράξης μεγαλοψυχίας, ώστε να αυξηθούν οι δότες οργάνων και στη συνέχεια να δοθεί ελπίδα ζωής σε πολλούς ασθενείς. Πρέπει να γίνει συνείδηση το ότι όλοι είμαστε δότες και, αν χρειαστεί, λήπτες ζωτικών οργάνων.

Έτσι, θεωρείται αναγκαίο η συζήτηση για την δωρεά οργάνων να «μπει» σε κάθε Ελληνικό σπίτι. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία, από το να χρησιμοποιηθεί η απογραφή του πληθυσμού της χώρας, ως τρόπος ενημέρωσης του κοινού, και αυτό διανέμοντας, μέσω των διενεργούντων την απογραφή, σε κάθε σπίτι ένα ενημερωτικό έντυπο σχετικά με την δωρεά οργάνων.

Συνεπώς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • 1. Προτίθεται η Πολιτεία να υιοθετήσει την πρόταση της διανομής ενημερωτικού εντύπου στην διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού της χώρας;
  • 2. Με ποιές ενέργειες σκέφτεται η Πολιτική ηγεσία να ενισχύσει τη δωρεά οργάνων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Ζώης: Πρωθυπουργός και υπουργοί αποκρύπτουν δαπάνες από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»
Επόμενο άρθρο Συσκέψεις της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας