7η Επιτροπή Παρακολούθησης FREE MED


 Στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος FREE MED (Τα ποτάμια και οι παραποτάμιες περιοχές ως χώρος αειφόρου ανάπτυξης για τις χώρες της Μεσογείου),που έχει σαν αντικείμενο την βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων των περιοχών της Μεσογείου με την ανάπτυξη της συνεργασίας και την προώθηση της ανάπτυξης καινοτομιών, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει την 7η  Επιτροπή Παρακολούθησης μεταξύ των εταίρων του προγράμματος το διήμερο 2 και 3 Μαρτίου 2011.

    Στην 7η Επιτροπή Παρακολούθησης συμμετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειών – εταίρων που προέρχονται από την Ιταλία (Περιφέρεια Καμπανίας -Patto dell’agro και  Υδάτινο πάρκο της Alcantara), την Γαλλία (Κοινότητες της περιοχής Sorgues και των όρων Vaucluse -CCPSMV και Περιοχή Άνω Προβηγκίας-PHP) την Πορτογαλία (Οργανισμός για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της κληρονομιάς και της αναψυχής -OCRE) και από την Ελλάδα (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας).

   Σήμερα, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, πραγματοποιείται συζήτηση για την πορεία του έργου, στην οποία  παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Δ/νσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ως αρμόδια για την παρακολούθηση του φυσικού αντικειμένου του έργου καθώς εκπρόσωποι της ICAP Group Α.Ε. (εξωτερικός συνεργάτη του έργου κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού).

   Την Τετάρτη 2  Μαρτίου , θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σημεία  που έχουν προταθεί ως «καλές πρακτικές» σχετικά με τον Πηνειό Ποταμό.

Την πρώτη ημέρα, την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης, θα κάνει η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

Προηγούμενο άρθρο Συσκέψεις της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο «Γεμίζει» το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων η Περιφέρεια Θεσσαλίας