Πρωτοβουλία για την προώθηση του χοιρινού κρέατος προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στον Πρόεδρο κ. Γιάννη Μπούρα και την διοίκηση της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να διαμορφωθεί η πρόταση της Περιφέρειας για το «καλάθι» αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Θεσσαλίας.
«Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τη χοιροτροφία καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο στη Θεσσαλία και μπορεί, με τις κατάλληλες συνθήκες, να έχει ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των χοιροτρόφων επισήμαναν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας την εκτίναξη στο κόστος παραγωγής λόγω των υψηλών τιμών στα δημητριακά και ζήτησαν να παρέμβει προσωπικά στην πολιτική ηγεσία