- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ντίνος Διαμάντος: Κινούμαστε και Μετακινούμαστε σε μια Νέα Λάρισα

Πλέγμα δυναμικών παρεμβάσεων στον μεταφορικό και κυκλοφοριακό ιστό της Λάρισας προγραμματίζει η Νέα Λάρισα, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης για την περιβαλλοντική, πολιτισμική, αλλά και τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Κομβικά σημεία αποτελούν η παροχή ισότιμης προσβασιμότητας όλων των πολιτών, σε όλους τους χώρους, η δημιουργία διασυνδετικού ιστού μεταξύ δομών και υποδομών αθλητικών, ψυχαγωγικών, πολιτισμικών δράσεων και δραστηριοτήτων, καθώς και η επίτευξη μεγαλύτερης λειτουργικότητας στις καθημερινές μετακινήσεις δημοτών και επισκεπτών.

 

«Η Νέα Λάρισα θέτει ως προτεραιότητα να αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης, στο θέμα των μετακινήσεων τόσο για τους Λαρισαίους όσο και για τους επισκέπτες. Στόχος είναι ο περιορισμός της χρήσης του επιβατικού ΙΧ και η χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς -συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, στην νέα πολιτική μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ντίνος Διαμάντος, κατά την επίσκεψή του στις πιάτσες των ταξί, στη Λάρισα.

Ειδικά για τα ταξί, η Νέα Λάρισα

 

 

ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η Νέα Λάρισα θα προχωρήσει σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μεταφοράς -Αστικό ΚΤΕΛ, υπεραστικό ΚΤΕΛ, ταξί, τους επιστημονικούς φορείς -ΤΕΕ, Σύλλογο Συγκοινωνιολόγων, Πολεοδόμων-Χωροτακτών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς -Τροχαία, Μηχανολογικό, με στόχο:

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Το συνολικό πλέγμα παρεμβάσεων διαπνέει περισσότερους από έναν προγραμματικούς τομείς της Νέας Λάρισας, καθώς ειδικά για τον Τομέα Τουρισμού, εκτός από τη δημιουργία, περιμετρικά της πόλης, των χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, δημιουργούμε διαδραστικούς χώρους υποδοχής στις εισόδους της πόλης, καθώς και ειδικό πρόγραμμα περιήγησης (virtualtour), στο Αρχαίο Θέατρο και σε άλλους χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στη Λάρισα αλλά και τις γύρω περιοχές.

Παράλληλα, στο επίκεντρο των σχεδιασμών για την Αξιοβίωτη Πόλη, η Νέα Λάρισα δημιουργεί Δομή Παρακολούθησης των Πολεοδομικών Εργαλείων και την εφαρμογή τους στα όρια του Δήμου (ΓΠΣ, Περιφερειακό Χωροταξικό, Εθνικό Χωροταξικό, Ειδικά Χωροταξικά), καθώς και Κεντρικό Σταθμό Παρακολούθησης της ρύπανσης (αέρα, υδάτων, εδάφους) και με περιφερειακή δομή. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθούν η δημιουργία Ολοκληρωμένου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων, με προτεραιότητα τους μαζικούς στόχους πρόσβασης (θέσεις δομών εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού), καθώς και η Ολοκληρωμένη παρέμβαση σε όλο το μήκος της εσωτερικής κοίτης του Πηνειού.