Ροντούλης στη Βουλή: «Αντιαναπτυξιακό το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα»


 «Το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα είναι κραυγαλέα αντιαναπτυξιακό, διότι  υπάρχει ανισορροπία μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της προοπτικής ανάπτυξης της χώρας», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.

 Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:

 «Δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας, η υπαγωγή του 30% της ελληνικής γης, με αδιαφανείς διαδικασίες, στο δίκτυο Natura, βάζει «ταφόπλακα» στις επενδύσεις και στην οικοδομική δραστηριότητα, μια δραστηριότητα που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην χώρα, αφού περισσότερα από εκατόν είκοσι επαγγέλματα συνδέονται άμεσα με την οικοδομή.

Επιπροσθέτως, το νομοσχέδιο εκτός του αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα του, καταστρατηγεί την προστασία της ιδιοκτησίας, κλονίζοντας της εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος. Συγκεκριμένα, πλήττονται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα πολλών ιδιοκτητών και ιδιαιτέρως φτωχών πολιτών που εργαζόμενοι μια ολόκληρη ζωή αγόρασαν δυο στρέμματα, 1.200 μέτρα, 750 μέτρα, ένα ακίνητο, προκειμένου να στεγάσουν τις ελπίδες μιας ολόκληρης ζωής. Το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα, αφήνει μετέωρο το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να χτίσουν και μάλιστα με τους όρους δόμησης που επικρατούσαν όταν το αγόρασαν.

Πρέπει, όμως, να τονιστεί και ένα άλλο ζήτημα που το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη. Εκτός της χερσαίας βιοποικιλότητας, υπάρχει και η θαλάσσια βιοποικιλότητα, η οποία στη χώρα μας είναι πλούσια και συνδράμει στο εισόδημα πολλών Ελλήνων που ασχολούνται επαγγελματικά με την αλιεία. Πως όμως η Πολιτεία θα κατοχυρώσει και θα εφαρμόσει αρχές προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όταν δεν έχει οριοθετήσει αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ). Ο αλιευτικός πλούτος της χώρας, που στηρίζει τις οικονομίες των παράκτιων περιοχών και των νησιών μας, γίνεται συχνά πυκνά έπαθλο Τούρκων ψαράδων, που συνάμα καταστρέφουν, μέσω των ασύδοτων πρακτικών αλίευσης, το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα είναι κακογραμμένο, βρίθει αοριστολογιών και ασαφειών και γι’ αυτό δεν μπορεί να υιοθετηθεί και να γίνει αποδεκτό από τον κόσμο», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή ο κ. Ροντούλης.

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη μαθημάτων μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας
Επόμενο άρθρο Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου