Μάξιμος με δασκάλους για συγχωνεύσεις: Λουκέτα στα σχολεία στη λογική του Μνημονίου


 Στην απόφαση της κυβέρνησης να διαγράψει μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, χωρίς κανένα πρόσχημα και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιοσδήποτε διάλογος με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, 1.056 σχολεία σε όλη την επικράτεια, αναφέρθηκε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με δασκάλους του νομού.

 Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος με άλλους 19 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέθεσε σχετική επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου θεωρεί ότι «πέραν των παιδαγωγικών κριτηρίων στις περισσότερες των συγχωνεύσεων κατισχύει η λογική των περικοπών του Μνημονίου».

              Στην επίκαιρη επερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατακρίνουν την κυβερνητική επιλογή να κλείσει σχολεία εφαρμόζοντας κοντόφθαλμες λογιστικές πρακτικές ακόμη και στο χώρο της παιδείας. Πρακτικές που, σύντομα, εκτός από προβλήματα μεταφοράς των μαθητών θα ενισχύσουν περαιτέρω την ερήμωση της ελληνικής περιφέρειας.

Την επερώτηση μεταξύ άλλων υπογράφουν, η πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κκ: Άρης Σπηλιωτόπουλος, Σπύρος Ταλιαδούρος και Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι Θεσσαλοί βουλευτές κκ: Χρήστος Ζώης Σωτήρης Χατζηγάκης και Νίκος Λέγκας.

Προηγούμενο άρθρο Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο Τέλος στις διπλοβάρδιες στα δημοτικά σχολεία Λάρισας