Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γία την επίλυση σημαντικών προβλημάτων


 Τη Δευτέρα 28-3-2011 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κομματικών και κυβερνητικών στελεχών με θέμα την καταγραφή και προώθηση λύσεων των σημαντικότερων προβλημάτων της περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι γραμματείς Π.Ε. και Ν.Ε. ,τα μέλη του Ε.Σ. οι βουλευτές της Θεσσαλίας καθώς επίσης και υπουργοί ,υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς των υπουργείων  που είχαν κληθεί με ευθύνη του γραμματέα του Ε.Σ. Μιχάλη Καρχιμάκη και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Έξαρχου.

Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη τεσσάρων υπουργείων και συγκεκριμένα του υπουργείου υποδομών και δικτύων, περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, περιφερειακής ανάπτυξης και αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Στα συμπεράσματα της εν λόγω σύσκεψης μπορούμε να αναφέρουμε ότι:

Στον τομέα των υποδομών παρότι υπάρχει υπερδέσμευση πόρων από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.,ο σχεδιασμός του υπουργείου κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός με προτεραιότητες και συγκεκριμένες στοχεύσεις που αφορούν στο σύνολο της περιφέρειας Θεσσαλίας με την συνέχιση έργων αλλά και την ένταξη νέων, έχοντας ως βασικό στόχο την ανάπτυξη της Θεσσαλίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα έργα στον ταμιευτήρα της Κάρλας, το φράγμα Γυρτώνης, το αρδευτικό δίκτυο Σμοκόβου, τα έργα στη σήραγγα του Αχελώου, οδικοί άξονες, τα έργα στα αεροδρόμια Ν.Αγχιάλου και Σκιάθου, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη όσον αναφορά την κατασκευή και άλλα τα οποία προγραμματίζονται και βρίσκονται στο στάδιο των μελετών  η των δημοπρασιών.

Στον τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας εκφράστηκε ικανοποίηση για το πώς εξελίσσονται οι εγκρίσεις στα φωτοβολταϊκά των αγροτών,  στο θέμα του λιγνίτη Ελασσόνας για τον οποίο θα υπάρξει οριστική απόφαση μέσα στον Απρίλιο καθώς επίσης και για τον ρυθμό υποβολής προτάσεων για τα δίκτυα αποχέτευσης και τους βιολογικούς καθαρισμούς στους 30 οικισμούς της περιφέρειας Θεσσαλίας. Η μελέτη για τα διαχειριστικά σχέδια των νερών στην Θεσσαλία προχωρά και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012.

Η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης  για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ για την τόνωση της αγοράς ανακοινώθηκε η εκταμίευση μέσα στον Απρίλιο από εθνικούς πόρους ποσού 200 εκ. ευρώ ,για πληρωμές που αφορούν επενδύσεις του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου(στη Θεσσαλία αναλογούν 7 εκ.ευρώ).

Τέλος για τον κρίσιμο τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή ,τα κυβερνητικά στελέχη , αφού αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 στην συνέχεια ανακοίνωσαν ότι ο Υπουργός Α.Α.Τ. Κώστας Σκανδαλίδης  στη γιορτή του Κιλελέρ θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό του Υπουργείου για τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις οι οποίες θα δοθούν μέχρι τέλος Ιουνίου.

Καταλήγοντας, επισημαίνουμε ότι τα στελέχη του Κινήματος από τις οργανώσεις της Θεσσαλίας, ζήτησαν από τα  παριστάμενα κυβερνητικά στελέχη την επιτάχυνση του έργου και των προσπαθειών για την ολοκλήρωση των έργων και των πρωτοβουλιών καθώς και τη βελτίωση του συντονισμού σε επίπεδο κυβέρνησης. 

Ο γραμματέας της Π.Ε. Θεσσαλίας Αντώνης Οικονόμου.

Η γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας Άννα Σαρμαντά.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας Θανάσης Σίσκος.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας Γιώργος Φώτης.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Τρικάλων Αχιλλέας Μανούρας.

Προηγούμενο άρθρο «Αναστολή κατασχέσεων και όχι πλειστηριασμών, πρότεινε ο Ροντούλης στη Βουλή»
Επόμενο άρθρο Νέα Πτέρυγα – Νέα εποχή για το γενικό νοσοκομείο Λάρισας