Ερώτηση Μάξ. Χαρακόπουλου στη βουλή: Αιφνίδια διακοπή της εκπομπής «Αρχονταρίκι» από την ΕΡΤ


 Αναίτια και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την αιφνίδια απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να διακόψει την προβολή της δημοφιλούς κυριακάτικης εκπομπής «Αρχονταρίκι», του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από τη δημόσια τηλεόραση, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Χαρακόπουλος ερωτά τον αρμόδιο υπουργό για τους λόγους που οδήγησαν στην περίεργη απόφαση διακοπής της συγκεκριμένης εκπομπής και αν η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης προτίθεται να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση επανεντάσσοντάς την στο πρόγραμμα της ΕΡΤ. 

Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει τα εξής:

«Έκπληξη προκάλεσε στο τηλεοπτικό κοινό η ξαφνική και αναίτια απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να διακόψει την προβολή της εκπομπής «Αρχονταρίκι» από τη δημόσια τηλεόραση.

Το «Αρχονταρίκι» αποτελούσε, επί 19 συναπτά έτη, μια ποιοτική εκπομπή λόγου η οποία, χωρίς υπερβολή, κοσμούσε το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Απευθυνόταν σε ένα πολυάριθμο ακροατήριο, με μόνιμους τηλεθεατές, καθώς εκτός από θεολογικά ζητήματα είχε ευρεία θεματολογία. Πραγματευόταν θέματα κοινωνικής συνοχής, ιστορικής αυτογνωσίας, παράδοσης, λαογραφίας και τέχνης.

Οι συζητήσεις, πανθομολογουμένως, ήσαν πάντοτε συγκροτημένες, ενδιαφέρουσες και νηφάλιες. Ο παρουσιαστής της, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, και οι προσκεκλημένοι του, γνωστές προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης, εμβάθυναν ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τις ανθρώπινες και οικογενειακές σχέσεις, δίνοντας έμφαση στους προβληματισμούς των σημερινών νέων.

Το «Αρχονταρίκι» αποτελούσε μια εκπομπή που δικαιολογούσε απόλυτα τον προορισμό και το ρόλο που καλείται να παίξει η δημόσια τηλεόραση στο σύγχρονο κοινωνικό αλλά και επικοινωνιακό περιβάλλον. Επιπλέον, το κόστος της εκπομπής ήταν εξαιρετικά χαμηλό, συγκαταλέγοντάς την στις φθηνότερες παραγωγές. Γι’ αυτούς τους λόγους η αδικαιολόγητη διακοπή της προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και αναμφίβολα συνιστά μια σημαντική ανακολουθία με τους διακηρυγμένους στόχους της ΕΡΤ.»

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στη διακοπή προβολής της εκπομπής «Αρχονταρίκι» και εάν γνωρίζει κατά πόσον η διοίκηση της ΕΡΤ προτίθεται να αναθεωρήσει την απόφασή της και να την επανεντάξει στο πρόγραμμά της.

Όχι σε συγχωνεύσεις σχολείων

Εν τω μεταξύ, με αναφορές στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ συνηγορεί στο αίτημα των γονέων του Γυμνασίου και του Δημοτικού/Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ να μην κλείσουν τα σχολεία των Αγίων Αναργύρων, καθώς και στο αντίστοιχο αίτημα του Δήμου Αγιάς κατά της συγχώνευσης του Γυμνασίου Στομίου με το Γυμνάσιο Πυργετού.

Προηγούμενο άρθρο «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: 15+1 Χρόνια Δράσης για τα Παιδιά σε όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Ημερίδα στη Λάρισα για την πρωτοβουλία JESSICA