Μαξ. Χαρακόπουλος: Ο κ. Σκανδαλίδης απέφυγε να αναφερθεί στις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών


 Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Τώρα εξηγείτε γιατί ο κ. Σκανδαλίδης απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις και το «πράσινο σκουλήκι» κατά την έλευση του στη Λάρισα για την επέτειο της αγροτικής εξέγερσης του Κιλελέρ. Γιατί οι μέχρι πρότινος δηλώσεις περί δίκαιων αποζημιώσεων αποδεικνύονται λόγια του αέρα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ήδη από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο είχε διαφανεί -παρά την προσπάθεια συγκάλυψης- η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην υπάρξουν δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις των πληγέντων βαμβακοπαραγωγών. Θυμίζω τις νεφελώδεις αναφορές στα ΠΣΕΑ και τους περιέργους υπολογισμούς του κ. Σκανδαλίδη για τις αποζημιώσεις σε σχέση με το αγροτικό εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, όταν η τιμή του βαμβακιού ήταν κάτω του μισού της φετινής.

Σήμερα οι βαμβακοπαραγωγοί συνειδητοποιούν ότι «το καλάθι του κ. Σκανδαλίδη» έχει ψίχουλα γι’ αυτούς. Τα περί σύστασης νέων επιτροπών αξιολόγησης και ελέγχου προκαλούν θυμηδία στους αγρότες, και συνιστούν κοροϊδία 8 μήνες μετά τις ζημιές, όταν πια δεν υπάρχουν «μάρτυρες» στα χωράφια που έχουν προετοιμασθεί για τη νέα καλλιέργεια.

Η παρουσία βουλευτών της Ά και Β΄ Αθηνών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πλέον εμφανές ότι δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου.

Επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, που ως αντιπολίτευση «έκλεινε το μάτι» στους αγρότες λέγοντας «λεφτά υπάρχουν», το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, το κόστος παραγωγής αυξάνει, τα μεγάλα έργα καρκινοβατούν, ενώ ο ΕΛΓΑ έχει μετατραπεί σε «φτωχό συγγενή» των αγροτών. Αυτή, δυστυχώς είναι η οδυνηρή αλήθεια». 

Προηγούμενο άρθρο Απογραφή περιουσίας του δήμου Ελασσόνας – ισολογισμός έναρξης 1-1-2011
Επόμενο άρθρο Αστ. Ροντούλης: Απογραφή και Δωρεά Οργάνων