Ζητά ο Μάξιμος με ερώτηση στη βουλή: Να μη μείνουν χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι


 Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και τα ταμεία να πληρώσουν τις οφειλές τους στα φαρμακεία, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους ζητά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μετά την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας να διακόψει από 1η Μαΐου την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων λόγω των καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των συμβεβλημένων με αυτά φαρμακοποιών, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενος στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

 Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει τα εξής: «Μπλακ άουτ στην υγεία στο νομό Λάρισας αναμένεται να προκληθεί μετά την απόφαση πρώτα των γιατρών και τώρα των φαρμακοποιών του νομού να μην εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους ορισμένων ταμείων λόγω των καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των συμβεβλημένων γιατρών και φαρμακοποιών με αυτά. Χωρίς γιατρούς και χωρίς φάρμακα όπως είναι φυσικό οι πολίτες θα βρεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για αναστολή της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τη Δευτέρα 18 Απριλίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας έκανε γνωστό ότι θα διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει από την 1η Μαΐου στους ασφαλισμένους των Ταμείων: ΤΥΔΚΥ (Δημοτικοί Υπάλληλοι), ΣΤΡΑΤΟΣ (Στρατιωτικοί Υπάλληλοι), ΤΣΜΕΔΕ (Πολιτικοί Μηχανικοί), ΤΣΑΥ (Υγειονομικοί) και ΤΥΔΕ (Δικηγόροι Επαρχιών) .

Στην ανακοίνωσή του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας εγκαλεί τις διοικήσεις των παραπάνω ταμείων για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και ενημερώνει τους ασφαλισμένους τους ότι από 1η Μαΐου θα σταματήσει να τους χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει. Όπως οι φαρμακοποιοί αναφέρουν, η απόφασή τους αυτή οφείλεται σε καθυστερήσεις στην πληρωμή τους από τα ανωτέρω ταμεία που αγγίζουν τον ένα χρόνο, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα στα φαρμακεία τους.

Θύματα της ως άνω κατάστασης, οι ασφαλισμένοι, είναι αυτοί που πληρώνουν τελικά το «μάρμαρο» της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά θα αναγκαστούν να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τις δαπάνες υγείας και τα φάρμακά τους, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς».

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

1. Tι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων στο νομό Λάρισας;

2.  Πότε θα εκπληρώσουν οι διοικήσεις των παραπάνω ασφαλιστικών ταμείων τις υποχρεώσεις τους έναντι των φαρμακοποιών;

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Στο Ινστιτούτο Φυτικής Παραγωγής Θεσσαλίας του ΕΘΙΑΓΕ η αρμοδιότητα για το βαμβάκι
Επόμενο άρθρο Καθησυχαστικός για την απρόσκοπτη καταβολή των μισθολογικών απολαβών στους εργαζόμενους της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών