Ροντούλης Αστ.: «Αποπεράτωση ΜΑΦ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας»


 Σε τοποθέτησή του στη Βουλή στις 30/11/2010, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, για το θέμα της αποπεράτωσης της ΜΑΦ στο ΓΝΛ, δήλωσε τα εξής: «έχουμε αποφασίσει κι εντός των επόμενων ημερών θα φύγει ένα μεγάλο ποσό που έχει δεσμευτεί από την ΚΑΕ2311, δηλαδή από το πρόγραμμα του Υπουργείου, 1 εκατομμύριο ευρώ το οποίο είναι περίπου 960 χιλιάδες, δηλαδή είναι κοντά στο εκατομμύριο, για να ολοκληρωθεί το κτηριακό τμήμα και να παραδοθεί, έτσι ώστε μετά να ακολουθήσει ο εξοπλισμός της μονάδας.

 Αυτό, λοιπόν, το 1 εκατομμύριο και οι 400 χιλιάδες την επόμενη εβδομάδα, περίπου σε επτά – οχτώ ημέρες, θα φύγουν και θα ακολουθήσει και το επόμενο ποσό σύντομα. Έχουν σταλεί και έχουν γίνει οι συνεννοήσεις με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου. Άρα, λοιπόν, αυτό το θέμα λύνεται και τακτοποιείται και με τα χρήματα που απαιτούνται». 

Για το ίδιο θέμα, τέσσερις μήνες αργότερα, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, σε ομιλία του στη Βουλή στις 31/3/2011, δήλωσε: «Για την ολοκλήρωση της μονάδας αυξημένης φροντίδας στο ΓΝΛ υπάρχει ανάγκη 1 εκατομμυρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εργολαβία, η οποία είχε συναντήσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Υπήρχαν και προβλήματα με τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εν πάση περιπτώσει, αυτά ξεπεράστηκαν.

Απάντηση, λοιπόν, συγκεκριμένη: το 1 εκατομμύριο αυτό θα δοθεί με εκταμίευση 400.000 κατ’ αρχάς, έτσι ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί από πλευράς εργολαβίας το συγκεκριμένο έργο. Η δέσμευση αυτή είναι σαφής, ρητή, κατηγορηματική και θα υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Το ποσό θα δοθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας».

Παρόλες, όμως, τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή της ΜΑΦ δεν έχει πληρωθεί ακόμη για το ήδη εκτελεσθέν έργο αν και αυτό έχει πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών έχουμε την παύση των εργασιών από την πλευρά της εταιρείας κατασκευής και την προειδοποίηση ότι θα κινηθεί νομικά για την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών και μάλιστα επιβαρυμένων με τόκους υπερημερίας.

Επειδή η ΜΑΦ αποτελεί έργο πνοής για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, επειδή ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρέπει να σταματήσει, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

•1.                             Τη στιγμή που συνομολογείται από όλους τους κυβερνητικούς αρμοδίους, ότι υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα, γιατί έχει σταματήσει η ροή των απαιτούμενων πόρων τουλάχιστον για το μέχρι τώρα εκτελεσθέν έργο;

•2.                             Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πληρωμής, τόσο των οφειλομένων για το εκτελεσθέν έργο, όσο και που υπολοίπου χρηματικού ποσού που απαιτείται για την αποπεράτωση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας;

Προηγούμενο άρθρο Καθησυχαστικός για την απρόσκοπτη καταβολή των μισθολογικών απολαβών στους εργαζόμενους της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών
Επόμενο άρθρο Θα ψάλλει η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας