Εντυπωσιάστηκε το λύκειο Ελληνίδων Αθηνών από την περιοχή της Ελασσόνας


 Μεγάλη εντύπωση έκανε  στην πολυπληθή ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών  η ΄΄παρθένα΄΄ όπως υπόθηκε από τα χείλη των επισκεπτών , περιοχή της Ελασσόνας. Η επίσκεψη άρχισε την Παρασκευή 15/4 με την υποδοχή των επισκεπτών   στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας  από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Πασχόπουλο Γεώργιο, τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Καραγκούνη, τον διευθυντή της ΚΕΔΕ κ. Σαμώτα και των τέως προτοχορευτή του Λ.Ε για πολλά έτη κ. Χατζήνα .

 Το Σάββατο 16/4 οι επισκέπτες μαγεύτηκαν από την φιλοξενία των κατοίκων της Βερδικούσιας ,όπου έγινε η αναβίωση του εθίμου ΄΄ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ΄΄. Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βερδικούσιας

συνοδευμένες από τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, γύρισαν σπίτι-σπίτι όλο το χωριό και μέσα από τα τραγούδια και το χορό απέδωσαν αυθεντικά το δρώμενο, το οποίο καταγράφηκε από τους επισκέπτες. Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Ι .Μ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑΣ καθώς και στα μνημεία και τους ιερούς ναούς της Τσαριτσάνης. 

Την Κυριακή 17/4 οι επισκέπτες εκκλησιάστηκαν  στην Ι.Μ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΠΑΡΜΟΥ και στην συνέχεια παραβρέθηκαν στο Πύθιο όπου έγινε το πρώτο αφιέρωμα στο Πασχαλιάτικο τραγούδι.

Ο επίλογος της επίσκεψης γράφτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Λιβάδι με την ξενάγηση από τον Αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Καψάλη Νικόλαο και από τις ντόπιες παραδοσιακές συνταγές του συλλόγου γυναικών Λιβαδίου.

Καθ όλη την διάρκεια της επίσκεψης καθοριστική ήταν η παρουσία του κ. Σπύρου Αναγνωστάκη (υπεύθυνου ΚΠΕ Ελασσόνας) και του συντονιστή όλης της  επίσκεψης κ.Αλεξίου Γιάννη.

Προηγούμενο άρθρο Περιφερειακό πρόγραμμα στη Θεσσαλία για την ένταξη των Ρομά
Επόμενο άρθρο Στην Ελασσόνα ο βουλευτής Έκτορας Νασιώκας