Τo Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο Μύλο του Παππά


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών  και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας υποδέχονται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που ταξιδεύει στη Λάρισα με το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Aπό τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο θα βρίσκεται στην πόλη μας και προσκαλεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στο χώρο του Μύλου του Παππά για να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι… δρόμοι πολλοί».

Παράλληλα θα λειτουργεί η διαδραστική έκθεση με τίτλο «ένα ταξίδι… δρόμοι πολλοί»

 

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών να εξερευνήσουν «δρόμους» προς κάθε είδους πραγματικό και φανταστικό ταξίδι – στην Ελλάδα, στον κόσμο, στο χρόνο και στο ίδιο το ταξίδι της ζωής.

 

Τι χρειαζόμαστε για να διανύσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν; Πώς η τέχνη μπορεί να «ταξιδέψει» ιδέες και μηνύματα μεταξύ των ανθρώπων; Με ποιους τρόπους μπορεί η τέχνη να βγει στο δρόμο; Ποιες είναι οι σημαντικότερες στάσεις του ταξιδιού της ζωής μας, μέχρι σήμερα; Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες μας στο ταξίδι της ζωής;

 

Με αφορμή τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και με οδηγό τις αισθήσεις και τη φαντασία τους, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τα αντικείμενα και τα παιχνίδια της έκθεσης και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

 

Τα πρωινά, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού.

 

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος κυμαίνεται από

  • 75 λεπτά  για ομάδα νηπιαγωγείου,
  • 90 λεπτά για μαθητές Α΄- Β΄ Δημοτικού και
  • 120 λεπτά για μαθητές Γ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού .

 

Η θεματική του εκπαιδευτικού προγράμματος εξαρτάται από την ηλικία των μαθητών, αν είναι παιδιά νηπιαγωγείου ή Α΄& Β΄ Δημοτικού πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μετακινούμαι», αν είναι μαθητές Γ’  – Στ΄ Δημοτικού πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τέχνη… στον δρόμο!» ή «Χαρτογραφώντας τη ζωή μου» .

 

Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί βιωματική ενημερωτική συνάντηση με όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετέχουν σχετικά με τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και τις προτάσεις αξιοποίησης των προγραμμάτων μετά την υλοποίησή τους.

 

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410 614449, 2410 287508

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μη τυπική και τυπική Συνεργασία στην εκπαίδευση Ενηλίκων