Ο Μάξιμος με ερώτηση στη βουλή: Να πληρωθούν ΦΠΑ οι αγρότες των Φαρσάλων


 Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών ώστε να πληρωθούν άμεσα οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος στα Φάρσαλα, οι οποίοι δεν έχουν λάβει την επιστροφή του ΦΠΑ, λόγω ελλείψεων προσωπικού στη ΔΟΥ της περιοχής, ζητά με ερώτησή του στη βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

 Στη ερώτησή του, μετά από καταγγελίες αγροτών των Φαρσάλων, ο Θεσσαλός πολιτικός τονίζει τα εξής:

«Οι μεγάλες καθυστερήσεις της Πολιτείας στις πληρωμές και στις αποζημιώσεις των αγροτών εντείνουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος στα Φάρσαλα παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα από την αρμόδια ΔΟΥ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ. Η ΔΟΥ Φαρσάλων στις εύλογες διαμαρτυρίες των δικαιούχων παραγωγών για τις καθυστερήσεις επικαλείται σοβαρή έλλειψη προσωπικού».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος θεωρεί την αγανάκτηση των αγροτών του ειδικού καθεστώτος της επαρχίας Φαρσάλων δικαιολογημένη, γι’ αυτό και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  • 1. Τι προτίθεται να πράξει ώστε οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος της επαρχίας Φαρσάλων να πληρωθούν άμεσα την επιστροφή του ΦΠΑ;
  • 2. Ποια τα οργανικά κενά στη ΔΟΥ Φαρσάλων και τι σκοπεύει να πράξει για την εύρυθμη λειτουργία της και την εξυπηρέτηση των πολιτών;
Προηγούμενο άρθρο Έκτ. Νασιώκας: Εξίσωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Ενιαία θέση για τον Αχελώο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης