Ποιος ανοίγει το δρόμο…;


Η νοοτροπία του Έλληνα να πίνει τον καφέ ή το τσιπουράκι του με το αυτοκίνητό του παρκαρισμένο δίπλα στην καρέκλα που κάθεται, δεν είναι φαινόμενο σημερινό. Όπως δεν είναι και η επιδεικτική άγνοια, ότι η ελευθερία μας σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Όπως και το γεγονός ότι μόνο ότι είναι δικό μας, ιδιωτικό, πρέπει να το προσέχουμε ενώ ό, τι είναι δημόσιο, υπάρχει μόνο για να το κακομεταχειριζόμαστε και να το εκμεταλλευόμαστε. Αλλά και το γεγονός ότι οι νόμοι και οι κανόνες γίνονται όχι για να τηρούνται, αλλά για να παραβιάζονται…

Και ναι μεν όταν μας παραβιάζει κάποιος την ιδιότητά μας, την ιδιοκτησία μας κ.λ.π. τρέχουμε στο δήμο, στην αστυνομία και στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας. Όταν όμως κάποιοι από μας παραβιάζουν έναν δημόσιο χώρο ποιος θα λύση το πρόβλημα; Ναι η σωστή απάντηση είναι η δημοτική αρχή, η αστυνομία και τέλος οι νόμοι του κράτους. Εδώ φίλοι μου κάνετε λάθος. Γιατί αυτό στο Δ.Δ. Γόννων δεν ισχύει και το παρακάτω περιστατικό το αποδεικνύει περίτρανα παρουσία μαρτύρων.

Όπως βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία η πρόσβαση στην κεντρική πλατεία των Γόννων από τα ανατολικά είναι αδύνατη. Είναι δε και επικίνδυνη για γέρους, παιδιά ή μητέρες με μωρά. Το φαινόμενο υπήρχε και παλιότερα, αλλά εντάθηκε περισσότερο όταν στο σημείο μπήκαν απαγορευτικοί πάσσαλοι – που σωστά μπήκαν – και μετά το κλείσιμο του διπλανού παντοπωλείου.

Σήμερα λοιπόν στην προσπάθεια της γυναίκας μου να περάσει το σημείο με το ποδήλατο συναντά εκεί τον αντιδήμαρχο Γόννων και παρουσία ενός δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και δημοτών γίνεται ο εξής διάλογος :

Δημότης : Αντιδήμαρχε μπορείς να μου πεις πως θα περάσω να πάω στην πλατεία;

Αντιδήμαρχος : Τι θέλεις να κάνω, να μαλώνω με τον κόσμο;

Δ : Αυτή η εικόνα ανταποκρίνεται στην αισθητική και στη λειτουργικότητα του δήμου;

Α : Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα άμα θέλεις πάρε την Αστυνομία.

Δ : Αυτή η απάντηση που μου δίνεις σε καλύπτει, αυτό θα απαντούσες αν έκλειναν με αυτοκίνητα την είσοδο στο δημαρχείο; Την απάντηση τη δέχομαι αλλά δεν με καλύπτει.

Και κλείνω με το ερώτημα προς τη δημοτική Αρχή, συμπολιτευόμενη κι αντιπολιτευόμενη :

Πιστεύετε ότι τα δημόσια προβλήματα λύνονται φτιάχνοντας δημότες χαφιέδες, καρφώνοντας ο ένας τον άλλο για να λυθούν θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας με βάση και την προτροπή του Αντιδημάρχου «Πάρε την Αστυνομία» ;

Δημήτρης Γουγουλιάς

Προηγούμενο άρθρο Να εξοφληθούν τώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι έλεγχοι στη Θεσσαλία - 10 νέες συλλήψεις