Ροντούλης Αστ.: «Επιτάχυνση Αποζημιώσεων Αχλαδοπαραγωγών και Ροδακινοπαραγωγών στην Περιοχή του Δομένικου»


 Στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Δομένικου του Δήμου Ελασσόνας δραστηριοποιείται πλήθος παραγωγών, καλλιεργώντας αχλαδιές και ροδακινιές. Οι εν λόγω  καλλιέργειες κατέχουν σημαντικό κομμάτι στην οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων της περιοχής και ουσιαστικά αποτελούν το μοναδικό έσοδο για πολλές οικογένειες.

 Πρόσφατα οι παραγωγοί στην συγκεκριμένη περιοχή, υπέστησαν σοβαρή ζημία λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που έλαβε χώρα στην Ποταμιά και ειδικότερα στο Δομένικο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος οι καρποί των δένδρων και όσοι απέμειναν να μαυρίσουν από το χτύπημα του χαλαζιού.

Έτσι, οι καλλιεργητές της συγκεκριμένης περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση και δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν γιγαντωθεί.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται οι κ. Υπουργός:

  • 1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, το συντομότερο δυνατόν;
  • 2. Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται, κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργείου, μέχρι να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Ζεστό χρήμα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλίας»
Επόμενο άρθρο Εντάξεις βρεφονηπιακών σταθμών στους νομούς Τρικάλων και Λαρίσης