Συνέντευξη του Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου


 Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και η συναίνεση

«Η εμπειρία που έχουμε από ανάλογες επαφές και συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν προοιωνίζει κάτι θετικό για την αυριανή συνάντηση. Υπήρξαν συναντήσεις χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση, για μέτρα που θα ελάμβανε η κυβέρνηση, και αμέσως μετά ανακοίνωνε ο Πρωθυπουργός συγκεκριμένα μέτρα. Πάντως, συναίνεση για τη συναίνεση δεν έχει κανένα νόημα. Η συναίνεση είναι ένας όρος με θετικό φορτίο. Το ζητούμενο όμως είναι τι περιεχόμενο έχει αυτή η συναίνεση! Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει «το μαχαίρι και το πεπόνι». Εμείς καταθέσαμε μια ρεαλιστική, ολοκληρωμένη πρόταση με χρονοδιαγράμματα, με συγκεκριμένα βήματα και αποτελέσματα. Εάν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, βεβαίως μπορεί να αποτελέσει βάση συνεννόησης. Εύχομαι αύριο ο Πρωθυπουργός να ξεκινήσει βάζοντας πάνω στο τραπέζι της συζήτησης την ολοκληρωμένη αυτή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, το Ζάππειο ΙΙ. Η συνταγή που ακολουθείται μέχρι σήμερα είναι αδιέξοδη. Εάν επιμείνει να συναινέσει η Νέα Δημοκρατία σ’ αυτή τη συνταγή δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στο λάθος όταν πια όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι λάθος.»

 Η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πολιτεύτηκε με τη συνήθη τακτική τής εκάστοτε αντιπολίτευσης να λέει «Όχι σε όλα». Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με το Ζάππειο Ι, πολλώ δε μάλλον με το Ζάππειο ΙΙ, για να υπάρξει ένα Δημιουργικό Σοκ στην ελληνική κοινωνία και Επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η συζήτηση για τη συναίνεση δεν θα υπήρχε σήμερα εάν είχε πετύχει το Μνημόνιο. Επομένως, η συζήτηση αυτή είναι μάλλον αποπροσανατολιστική, είναι ένα άλλοθι για την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, την οποία επισημαίνουν στελέχη του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος, όταν φτάνουν στο σημείο να μιλούν για υπουργοποίηση «κηπουρών» από τον Πρωθυπουργό.»

Η κυβέρνηση μιλά πολύ και πράττει λίγο 

 «Επειδή μιλούμε πολύ για συναίνεση  εγώ να αναρωτηθώ, ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου: Υπάρχει ένας δείκτης στον οποίο να έχει πετύχει βελτίωση η κυβέρνηση; Στην ανεργία, στον πληθωρισμό, στο χρέος, δεν υπάρχει ένας δείκτης στον οποίο να έχουμε σημειώσει πρόοδο! Η κυβέρνηση αυτή κινείται με τη λογική του αραμπά «τα ζώα μου αργά» που λέμε στη Θεσσαλία. Δεν εμπόδισε καμία απουσία συναίνεσης την κυβέρνηση ενάμισι χρόνο τώρα να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις. Μιλά πολύ και πράττει λίγο αυτή η κυβέρνηση. Δεν φταίει καμία απουσία συναίνεσης για το φιάσκο στον Αστακό. Δεν εμπόδισε την κυβέρνηση καμία απουσία συναίνεσης της Ν.Δ. να πετύχει τις επενδύσεις στο Ελληνικό. Ψήφισαν το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα το Φεβρουάριο και ακόμη να γίνει εφαρμογή του νόμου.»

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Εξαίρεση των Αρτοποιών από το «άνοιγμα» των Επαγγελμάτων»
Επόμενο άρθρο Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στην Ελασσόνα