Σημεία συνέντευξης Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου


 Συναίνεση

«Εμείς να συναινέσουμε στο λάθος δεν μπορούμε να το κάνουμε. Πολλώ δεν μάλλον σήμερα που όλοι συνομολογούν ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι λανθασμένη. Ακόμη και αυτοί που στο παρελθόν πίεζαν τη Νέα Δημοκρατία και αρθρογραφούσαν με πηχυαίους τίτλους υπέρ της πολιτικής του Μνημονίου ως μονόδρομο, συνομολογούν ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Αυτή την κριτική την ακούτε πλέον και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Συναίνεση στο λάθος δεν μπορεί να υπάρξει.»

 Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

«Βλέπουμε την ίδια περσινή συνταγή, μια συνταγή αποτυχίας, που εδράζεται περισσότερο σε μειώσεις φοροαπαλλαγών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις αποδοχών και συντάξεων. Η συνταγή αυτή οδήγησε σε περισσότερο ύφεση και σε αποτυχία στην επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί από την κυβέρνηση. Φοβούμαι ότι η συνταγή που αποδείχθηκε λανθασμένη πέρυσι, θα αποδειχθεί το ίδιο λανθασμένη και φέτος, που η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.»

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας

«Εμείς να δεχθούμε επί μέρους προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που θα υιοθετηθούν στη λογική του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Για να αποδώσει αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει, όμως, να υιοθετηθεί συνολικά η πρόταση της ΝΔ γιατί έχει μια λογική από που αντλεί έσοδα, πως δημιουργείται πλούτος, πως θα δημιουργηθεί πλεόνασμα, πως θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης. Είναι ένα συνολικό πρόγραμμα.»

Για τις Αποκρατικοποιήσεις

«Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση «κοσκίνιζε» επί ένα χρόνο και δεν έκανε τίποτε, δεν έλεγε να «ζυμώσει», Τώρα υπό την πίεση των πραγμάτων ανακοινώνει ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Το ζητούμενο κάθε φορά είναι σε τι τίμημα πουλάς, πως πουλάς. Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, το τίμημα για αυτούς τους κρατικούς οργανισμούς είναι χαμηλότερο απ’ ότι ήταν πριν ενάμιση χρόνο.»

Για την πιθανότητα εκλογών

«Η κυβέρνηση έχει την εντολή να κυβερνήσει και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, εκτός και αν η ίδια νωρίτερα κρίνει ότι πρέπει να πάει σε εκλογές, γιατί η αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιβάλλει εκλογές. Το να ζητάμε εκλογές, τις οποίες άλλωστε δεν μπορούμε να επιβάλλουμε -και μάλιστα σ’ αυτό το ρευστό πολιτικά και οικονομικά κλίμα- μάλλον επιβαρύνει την εικόνα της χώρας στις αγορές. Όταν φτάσει η ώρα των εκλογών εδώ είμαστε και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει.»

Η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία αυτόν τον ενάμιση χρόνο και προτάσεις κατέθεσε και όπου έπρεπε να συναινέσει συναίνεσε και σχεδόν τα μισά νομοσχέδια που θεωρούσαμε ότι μειώνουν τη σπατάλη, στο βαθμό που τη μειώνουν, ή προωθούν διαρθρωτικές αλλαγές, τα υπερψηφίσαμε. Η Νέα Δημοκρατία δεν κάλεσε σε ανταρσία τον ελληνικό λαό για να ρίξει την κυβέρνηση. Δεν κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να ξηλώνουν πεζοδρόμια, αντιθέτως κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Έδειξε τον ορθό δρόμο και κάλεσε την κυβέρνηση να τον ακολουθήσει. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το πράξει. Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να βγάλει το λογαριασμό ας καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»

Προηγούμενο άρθρο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΌΛΥΜΠΟ
Επόμενο άρθρο Ροντούλης για ΙΕΚ Μελισσοκομίας στη Λάρισα: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει»