Κοινή δράση φοιτητών


Κάθε χρόνο η 31η Μαΐου είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ιατρείο διακοπής καπνίσματος. Κάθε χρόνο προσέρχονται περισσότεροι από 500 καπνιστές για να διακόψουν το κάπνισμα. Ένα χρόνο μετά, σχεδόν ένας στους τρεις από αυτούς, με τη βοήθεια ψυχολογικής και φαρμακολογικής υποστήριξης, πετυχαίνει το στόχο του. Η Πνευμονολογική Κλινική έχει οργανώσει ιατρεία διακοπής καπνίσματος σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας αλλά και σε σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

 Η HelMSIC είναι μία μη κυβερνητική εθελοντική φοιτητική οργάνωση αποτελούμενη από φοιτητές ιατρικής ελληνικών πανεπιστημίων που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το βασικότερο φορέα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ των φοιτητών ιατρικής της Ελλάδας και των συναδέλφων τους στον υπόλοιπο κόσμο. Η HelMSIC ασχολείται από το 2005 με θέματα πρόληψης και διακοπής του καπνίσματος. Σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας συνέβαλε στη συγγραφή του Ευρωπαϊκού Μανιφέστου Νέων για το Κάπνισμα και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργάνωσε εκδηλώσεις με στόχο τη διακοπή του καπνίσματος. Κάπως έτσι «γεννήθηκε» και η ιδέα της εκστρατείας «Εμείς Ζούμε… Δεν Καπνίζουμε». Θέλοντας να μείνει πιστή τις αρχές του Μανιφέστου, η HelMSIC δημιούργησε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Εμείς Ζούμε… Δεν Καπνίζουμε: Δράση για Πρόληψη».
Για εφέτος, η HelMSIC σε συνεργασία με τη Πνευμονολογική Κλινική καλεί όλους όσους θέλουν να στρατευτούν στον αγώνα ενάντια του καπνίσματος για μια συνάντηση στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα της Ιατρικής σχολής, στην πλατεία Ταχυδρομείου, την Τρίτη 31 Μαΐου, και ώρα, 8 μ.μ. Θα έχει προηγηθεί ενημέρωση των πολιτών της Λάρισας από τους φοιτητές Ιατρικής για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Προηγούμενο άρθρο Το γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Λάρισας ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο εργαστηρίων με τίτλο σύνταξη Βιογραφικού σημειώματος
Επόμενο άρθρο Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου