Συνεχίζεται η διαβούλευση για βιώσιμη κινητικότητα στη Λάρισα


Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των ερωτηματολογίων στο πλαίσιο της  «Μελέτης Αστικής κινητικότητας για το Δήμο Λαρισαίων».

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια των εργασιών απογραφής, ο Δήμος Λαρισαίων έχει αποστείλει έγγραφα αιτήματα και προς την Διεύθυνση Τροχαίας Λάρισας, αλλά και σε όλους τους Σταθμούς αυτοκινήτων (υπαίθριους και στεγασμένους) της πόλης μας. Με τα παραπάνω έγγραφα ζητείται η υποβολή στοιχείων σχετικά με την οδική ασφάλεια (μελανά σημεία λόγω ατυχημάτων) και την λειτουργία των Σταθμών αυτοκινήτων αντίστοιχα.

 

Η Τροχαία Λάρισας έχει ήδη προβεί στην καταγραφή των στοιχείων που αφορούν τα Τροχαία ατυχήματα κατά την τελευταία τριετία και αναμένεται η αποστολή των στοιχείων από τους Σταθμούς αυτοκινήτων. Παράλληλα το ανάδοχο μελετητικό γραφείο ζήτησε την συνεργασία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας προκειμένου να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την λειτουργία   της Αστικής Συγκοινωνίας της πόλης μας.

 

Επιπλέον και όπως αυτό είχε ανακοινωθεί, ο Δήμος Λαρισαίων απέστειλε έγγραφη πρόσκληση σε περίπου πενήντα φορείς της πόλης μας (φορείς με θεσμική αρμοδιότητα, φορείς που εκπροσωπούν κλάδους της οικονομίας της πόλης, φορείς ή οργανώσεις συγκεκριμένων ομάδων χρηστών κ.λ.π.) προκειμένου να υποβάλουν στην Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών αιτήματα ή επισημάνσεις που αφορούν τις μετακινήσεις και τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

 

Πλέον των προσκλήσεων που αποστάλθηκαν, απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους και προς το σύνολο των συμπολιτών μας να υποβάλουν τα δικά τους αιτήματα και επισημάνσεις.

Η συλλογή των αιτημάτων που αποστέλλονται εγγράφως στην Ταχ. Διεύθυνση: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα  Κυκλοφοριακών  Ρυθμίσεων, Ίωνος Δραγούμη 1 , Τ.K. : 412 22, ή στο email astikikin@larissa-dimos.gr θα διαρκέσει έως και το τέλος Φεβρουαρίου.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη που εκπονείται και ο Σχεδιασμός της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) εν γένει, στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία των πόλεων όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τις καθημερινές ανάγκες για τις μετακινήσεις των κατοίκων. Το ΣΒΑΚ τεκμηριώνεται από τις διαδικασίες της διαβούλευσης και αποτελεί εργαλείο για την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων μελλοντικών έργων που αναφέρονται στις μετακινήσεις και την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Μάξιμος στη νέα ομάδα βουλευτών της ΝΔ
Επόμενο άρθρο Στο επίκεντρο των αστυνομικών ελέγχων η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων