Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Mega


 Λιγότεροι βουλευτές αλλά όχι «βαποράκια» μεγάλων συμφερόντων

«Υπάρχει δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση στον κόσμο. Και φυσικό είναι το μέγιστο της ευθύνης να πέφτει σε όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτή η κριτική, όμως, πολλές φορές πέφτει επί δικαίων και αδίκων. Και σε όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα και σε όσους βρέθηκαν στη βουλή να νομοθετούνε. Μπορεί να είναι εύκολος στόχος ο βουλευτής, ωστόσο, εκείνο που χρειάζεται να δούμε είναι πως μπορούμε θεσμικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν συμβολικά κάποιες κινήσεις και ήμουν εξ αυτών που είπαν ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 200. Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στοιχειώδους, αξιοπρεπούς τρόπου πολιτεύεσθαι. Αλλιώς, η επόμενη βουλή θα είναι μια βουλή με γόνους τζακιών, με πλουσίους και βεβαίως πρόσωπα που για να μπορέσουν να πολιτευθούν θα μετατρέπονται σε «βαποράκια» μεγάλων συμφερόντων.»

 Η συζήτηση για συναίνεση ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του Μνημονίου

«Το ζήτημα της συναίνεσης τίθεται πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, σαν να εξαρτάται η πορεία της χώρας από τη στάση της ΝΔ. Να ρωτήσω, λοιπόν, ο όρος της συναίνεσης υπήρξε στο Μνημόνιο; Θα πρέπει να συνυπογράψει η ΝΔ μια πολιτική που αποδεικνύεται λανθασμένη; Πριν ένα χρόνο ψηφίστηκε το μνημόνιο από την κυβέρνηση και τα «εξαπτέρυγά» της, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και την κα. Μπακογιάννη. Νομίζω ότι η συζήτηση αυτή είναι ομολογία της ανεπάρκειας και της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να συνειδητοποιήσει τη λανθασμένη πολιτική επιμένει σ’ αυτή. Και τώρα μας λέει να ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, που κινείται πάλι στην ίδια λογική. Να επαναλάβουμε δηλαδή το ίδιο λάθος.»

Όχι στο μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο

«Δεν ακολουθούμε την πολιτική του «όχι σε όλα». Πότε άλλοτε, κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν περιορίστηκε στο να κάνει μόνο κριτική αλλά καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις; Και προκαλούμε την κυβέρνηση να φέρει το μεσοπρόθεσμο με συγκεκριμένα άρθρα, και με όσα συμφωνούμε να τα υπερψηφίσουμε. Εάν το φέρει σ’ ένα άρθρο, επιχειρώντας να εκβιάσει τη συναίνεση της ΝΔ, βεβαίως και δεν θα συναινέσουμε.»

Ο πανικός των καταθετών οφείλεται στην κυβερνητική πολιτική

«Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθήσαμε μια εγκληματική πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι διαρροές περί δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, οι δηλώσεις της Επιτρόπου κ. Δαμανάκη για την επάνοδο στη δραχμή και οι δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών ότι μέχρι τέλη Ιουνίου υπάρχουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, δημιούργησαν πανικό και τρέχαν όλοι στις τράπεζες να πάρουν τα χρήματά τους. Ο πανικός είχε ως αποτέλεσμα αναλήψεις 1,5 δις ευρώ από τις τράπεζες.»

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Νέα αναβολή στα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ»
Επόμενο άρθρο Εργαστήρια συμβουλευτικής Β’ πραγματοποιούνται την Πέμπτη 9 Ιουνίου σε Λάρισα και Καρδίτσα