Ζητά ο Μάξιμος με ερώτηση στη βουλή: Να επισπευσθούν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τη χαλαζόπτωση στο Αργυροπούλι


            Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες από χαλαζόπτωση παραγωγούς στην περιοχή του Αργυροπουλίου Λάρισας ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Απευθυνόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο Θεσσαλός πολιτικός ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις με την πληγείσα παραγωγή πάνω στα δένδρα, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες όπως τα ροδάκινα, η συγκομιδή των οποίων θα γινόταν τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιες αποζημιώσεις.

 Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλος προς τον αρμόδιο Υπουργό έχει ως εξής: «Εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που οι αγρότες μας βιώνουν έντονα, το αίτημα για άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών, όταν πλήττεται η σοδειά τους, καθίσταται επιτακτικό.

Στο νομό Λάρισας στις 29 Μαΐου 2011 σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την παραγωγή επιτραπέζιων αχλαδιών, ροδάκινων και σταφυλιών στην ευρύτερη περιοχή του Αργυροπουλίου. Σε ορισμένες περιοχές, η καταστροφή της παραγωγής άγγιξε ακόμη και το 100%. Διαπιστώνοντας το μέγεθος της προσβολής των καλλιεργειών τους, οι καλλιεργητές αισθάνονται απόγνωση, καθώς βρίσκονται ήδη στα όρια της επιβίωσης.

Μετά την κινητοποίηση των αρμόδιων τοπικών φορέων, το ζητούμενο πλέον για τους παραγωγούς της περιοχής είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις με την πληγείσα παραγωγή πάνω στα δένδρα, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες όπως τα ροδάκινα, η συγκομιδή των οποίων θα γινόταν τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιες αποζημιώσεις».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, πότε θα ξεκινήσει το περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας τις εκτιμήσεις προκειμένου να αποδοθούν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς στην περιοχή του Αργυροπουλίου Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%»
Επόμενο άρθρο Θ. Παρασκευούδη: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας