Tα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής και Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι.
Λάρισας, το 2ο Ι.Ε.Κ Μαγειρικής Λάρισας, η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών
Ελασσόνας και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ελασσόνας σας προσκαλούν την
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 και ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος
Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας σε ημερίδα με θέμα ‘Αρνάκι και
Κατσικάκι Π.Ο.Π. Ελασσόνας – Παραδοσιακοί Τρόποι Μαγειρέματος’.
Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις προβολής των πιστοποιημένων από την Ε.Ε.
ως Π.Ο.Π. (ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ) κρεάτων αρνιού και
κατσικιού Ελασσόνας.
Επισημαίνεται ότι η πιστοποίηση (η οποία επετεύχθη τον Νοέμβριο του 2010)
ήταν αποτέλεσμα σκληρής εργασίας από επιστημονική ομάδα αποτελούμενη ως
επί το πλείστον από μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού και στελέχη του Τ.Ε.Ι.
Λάρισας με επιστημονικά υπεύθυνο του όλου εγχειρήματος τον Καθηγητή του
Ιδρύματος, Δρ. Παναγιώτη Γούλα. Είναι δε η πρώτη πιστοποίηση νωπών κρεάτων
και κρεατοσκευάσματων ως Π.Ο.Π. στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
11:30 – 12:00
Προσέλευση καλεσμένων
12:00 – 12:15
Χαιρετισμοί επισήμων
12:15 – 12:30
‘Αρνάκι και Κατσικάκι Π.Ο.Π. Ελασσόνας’
Γούλας Παναγιώτης, Καθηγητής Τμήματος Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας
12:30 – 12:45
‘Γαστρονομία και Τουρισμός’
Βελισσαρίου Ευστάθιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Τουριστικών
Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας
12:45 – 13:00
‘Παραδοσιακοί τρόποι μαγειρέματος’
Κουτσιμανής Ελευθέριος, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό Τμήματος
Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας
13:30 – 15:00
Δεξίωση – γευσιγνωσία με προϊόντα Π.Ο.Π. στο Εστιατόριο του Τμήματος
Τουριστικών επιχειρήσεων