Ροντούλης Αστ.: «Απλήρωτοι οι Δικαιούχοι Αποζημιώσεων για τα Απαλλοτριωθέντα Ακίνητα στην εθνική οδό Λάρισας -Καρδίτσας»


 Προ επταετίας κατασκευάστηκε το έργο βελτίωσης της εθνικής οδού Λάρισας-Καρδίτσας από τη διασταύρωση προς Μεσοράχη μέχρι τη Νότια παράκαμψη Λάρισας. Για την κατασκευή του εν λόγω έργου έγιναν απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων  139 ιδιοκτητών. Το συνολικό χρέος του Ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες, ορίστηκε από το Εφετείο Λάρισας προ τριετίας στο ποσό των 4,434εκ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί τα 3,132 εκ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί ακόμη ποσό 1,3 εκ. ευρώ.

 Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι δεν έχουν εξοφληθεί από το Ελληνικό δημόσιο, ενώ εδώ και μια επταετία διέθεσαν την περιουσία τους προκειμένου να κατασκευαστεί δημόσιο έργο. Έτσι, είναι λογική η ανησυχία των δικαιούχων αφού δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, φοβούνται για το αν θα υπάρξει τελικά έγκριση της πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων. Τα ποσά που χρωστά το δημόσιο ανά δικαιούχο, ανέρχονται από 500 ευρώ έως πολλές χιλιάδες ευρώ και η άσχημη εξέλιξη ως προς την καταβολή τους, έχει πλήξει βάναυσα τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Επειδή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων πλήττει την φερεγγυότητα του Κράτους προς τον πολίτη, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • 1. Ποιος είναι ο λόγος της αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής των οφειλομένων από το Ελληνικό δημόσιο;
  • 2. Πότε θα δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα των αποζημιώσεων από τις απαλλοτριώσεις που έγιναν στην συγκεκριμένη περιοχή σε όλους τους δικαιούχους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσία πραγματοποίησε το τμήμα Λογιστικής χθες Τετάρτη
Επόμενο άρθρο Καταγγέλλει ο Μάξιμος με ερώτηση στη βουλή: Σύγχυση αρμοδιοτήτων για τη μεταφορά μαθητών στα Μουσικά Σχολεία