Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Λαρισαίων


Με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων φορέων της πόλης συνεδρίασε, για πρώτη φορά, το μεσημέρι της Τρίτης, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων. Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση των φορέων της πόλης, στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για συμμετοχή τόσο στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όσο και στις υπόλοιπες συμμετοχικές επιτροπές.

Ο κ. Καλογιάννης, αφού τόνισε ότι η δημοτική αρχή, πιστεύει βαθύτατα στο συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης κάλεσε τα 50 μέλη της Επιτροπής (35 εκπρόσωποι φορέων και 15 πολίτες που αναδείχθηκαν με κλήρωση), να συμμετέχουν ενεργά στις συνεδριάσεις  της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε και στην απόφαση της πόλης να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ζητώντας απ΄ τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, να γίνουν πρεσβευτές της προσπάθειας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, παρουσιάστηκε από τους μελετητές κ.κ. Χρ. Ριζομυλιώτη, Δ. Τίλλη και Δ. Τσιάνο,  η πρώτη φάση της μελέτης βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Η πρώτη φάση, που τίθεται σε διαβούλευση, περιλαμβάνει την αναλυτική περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και κάποιες πρώτες προτάσεις, που θα εξειδικευθούν στην β΄ φάση της μελέτης.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της μελέτης, προκύπτει σαφές ζήτημα για το θέμα της στάθμευσης, αφού οι προσφερόμενες θέσεις στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου δεν καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση. Παράλληλα, μέσα από την μελέτη προκύπτει η ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων και παρεμβάσεων για τον εξωτερικό και τον εσωτερικό δακτύλιο, ενώ επίσης προτείνεται η μετατροπή οδικών αρτηριών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης, η μελέτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα ποδηλατοδρόμων, ενώ υποδεικνύονται και σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν στην λειτουργία του κέντρου. Σημειώνεται ότι σύντομα ολόκληρη η α’ φάση της μελέτης θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Ειδικά, για το ζήτημα της μελέτης, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι τόσο η μελέτη αστικής κινητικότητας, όσο και άλλες μελέτες όπως αυτής που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και η μελέτη ΣΟΑΠ που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα εφοδιάσουν το Δήμο με σημαντικά και πολύτιμα εργαλεία για το σχεδιασμό της πόλης των επόμενων δεκαετιών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκλογές στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ολύμπου
Επόμενο άρθρο Προσφορά κλινοσκεπασμάτων στο Κέντρο Υποστήριξης Αστέγων