Πιλοτική εφαρμογή εργαλείων για την προώθηση ανέργων – Στην αγορά εργασίας από το Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα»


 Το Κέντρο Ενημέρωσης & Επαγγελματικής Κατάρτισης «Δήμητρα», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προώθησης στην Αγορά Εργασίας» (EOF), προχώρησε στην πιλοτική υλοποίηση σεμιναρίων για μέντορες και για συμβούλους.

Στα συγκεκριμένα πιλοτικά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν στην Λάρισα συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα, στα οποία διανεμήθηκε καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό που έχει παραχθεί στα πλαίσια του εν λόγω Ευρωπαϊκού προγράμματος.

 Στόχος των σεμιναρίων ήταν η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των συμβούλων και των μεντόρων, προκειμένου να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν κατάλληλα, μεταφέροντας με την σειρά τους τις απαιτούμενες δεξιότητες στους εκπαιδευόμενούς τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας.    

Σκοπός του εν λόγω Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προώθησης στην Αγορά Εργασίας» (EOF) είναι να συμβάλλει στην βελτίωση της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας και στην βελτιστοποίηση της διαδικασίας «ταιριάσματος» των κατάλληλων καταρτιζομένων στην κατάλληλη επιχείρηση. Με στόχο τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προώθησης στην Αγορά Εργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη μεθοδολογία, τα εργαλεία και την ανάπτυξη ενός πρότυπου σεμιναρίου για εκπαιδευτές και μέντορες, στην παρούσα φάση οι συμμετέχοντες-εταίροι εστιάζουν στην ανάλυση και στην ανταλλαγή εργαλείων προώθησης στην αγορά εργασίας που εφαρμόζονται με επιτυχία στη χώρα του κάθε εταίρου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συμμετέχουν, πέραν του Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα», οργανισμοί από την Αυστρία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να  επικοινωνείτε με την εταιρία  «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, κ. Λευτέρη Μόσχη,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα,  τηλ. 2410 554026, εσωτ. 403 https://www.dimitra.gr/

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Λειτουργία Παιδικών Κατασκηνώσεων»
Επόμενο άρθρο Το μέλλον της ΚΑΠ στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης