Απάντηση Σκανδαλίδη σε Μάξιμο: Θα αποζημιωθούν οι χαλαζόπληκτοι Αργυροπουλίου


            Ήδη υποβάλλονται δηλώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση σε δενδρώδεις καλλιέργειες τον προηγούμενο μήνα στο Αργυροπούλι, ενώ το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει άμεσα με προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής. Αυτό απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αίτημα γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες από χαλαζόπτωση παραγωγούς στην περιοχή του Αργυροπουλίου Λάρισας.

 Ο κ. Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου υπουργού σημειώνει με νόημα «Ας ελπίσουμε ότι οι χαλαζόπληκτοι δεν θα έχουν την ίδια τύχη με τους βαμβακοπαραγωγούς που πέρυσι επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι και ακόμη αναμένουν την υλοποίηση των μεγαλόστομων δηλώσεων του κ. Σκανδαλίδη για έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις. Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση υιοθετεί… σιγή ασυρμάτου για το θέμα».

Στην ερώτησή του, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις με την πληγείσα παραγωγή πάνω στα δένδρα, ιδιαίτερα για καλλιέργειες όπως τα ροδάκινα, η συγκομιδή των οποίων θα γινόταν τις αμέσως επόμενες μέρες.

          Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής: «Για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές που προξενήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την 25η Μαΐου 2011, σε διάφορες δενδρώδεις καλλιέργειες (ροδακινιές, αχλαδιές κ.λπ.) του Δήμου Αργυροπουλίου Νομού Λάρισας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και ήδη υποβάλλονται δηλώσεις.

Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει άμεσα, μετά τη λήξη της υποβολής δηλώσεων. Θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής και θα συνεχιστεί για τις υπόλοιπες.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς μετά την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας και αφού κοινοποιηθούν πρώτα τα πορίσματα ζημιάς.»

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το Μελτεμάκι» στο ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Ανάπτυξη, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή, οι κύριες προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας»