«Το δράμα της κυβέρνησης είναι πως χωρίς συμφωνία δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Επειδή όμως η έλλειψη χρηματοδότησης καταλήγει σε πτώχευση και για να καλύψουν αυτήν την ανάγκη, θα είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν σε εθνικό νόμισμα, που μας οδηγεί εκτός Ευρωζώνης και κατά συνέπεια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγκάζονται να προσφύγουν στον ελληνικό λαό, ψάχνοντας για άλλοθι! Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν είναι δεν είναι συμφωνία ή όχι, είναι Ευρώπη ναι ή όχι!». Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας έθεσε το πραγματικό δίλημμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, μιλώντας σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα.
«Οι στιγμές είναι ιστορικές. Καλούμαστε όλοι μας να μην επιτρέψουμε να γίνουν εφιαλτικές. Καλούμαστε πλέον όλοι μας να σταθούμε απέναντι στην ιστορία και να αναμετρηθούμε με το μέλλον της χώρας, διασφαλίζοντας το παρόν της. Απευθύνω δημόσια έκκληση από το βήμα αυτό στον Πρωθυπουργό της χώρας να βάλει επιτέλους στην άκρη το κομματικό συμφέρον και να ακυρώσει άμεσα το δημοψήφισμα, ζητώντας παράλληλα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συμφωνήσουν ΤΩΡΑ σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο να αποφευχθεί η εθνική τραγωδία. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί ο κ. Τσίπρας να σταθεί για λίγο ακόμα απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία. Ειδάλλως με την ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή οι Έλληνες θα του δείξουν την πόρτα της εξόδου και θα προασπίσουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, επιλέγοντας να βαδίσουν έναν δρόμο δύσκολο, αλλά σίγουρο. Είμαι βέβαιος πως αυτή τη φορά ο λαός θα πράξει το ορθό. Και είμαι βέβαιος γιατί πολύ απλά τώρα όλοι γνωρίζουν», υπογράμμισε ο κ. Κέλλας, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την επικράτηση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, εξηγώντας τη σημασία του:
• ΝΑΙ στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
• ΝΑΙ στη διασφάλιση των καταθέσεων και άνοιγμα των τραπεζών.
• ΝΑΙ στη διασφάλιση απρόσκοπτης παροχής μισθών και συντάξεων στους πολίτες.
• ΝΑΙ στη διασφάλιση των προγραμμάτων της Ευρώπης, όπως το ΕΣΠΑ και οι αγροτικές επιδοτήσεις, που συνολικά φέρνουν στη χώρα πάνω από 43 δις ευρώ, έως το 2020.
• ΝΑΙ στη συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το «πακέτο Γιουνκέρ» που προβλέπει 35 δις για την ελληνική οικονομία έως το 2020.
• ΝΑΙ στην επιστροφή της χώρας και της οικονομίας στην ομαλότητα και την κανονικότητα.
• ΝΑΙ στη διασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
• ΝΑΙ σε ισχυρή γεωπολιτική θέση, με ό, τι αυτό σημαίνει στο διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
• ΝΑΙ στην οικονομική σταθερότητα, προϋπόθεση απαραίτητη για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων.
• ΝΑΙ στη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας, που δεν είναι εφικτή από άλλη πηγή χρηματοδότησης, πλην της Ευρώπης.
• ΝΑΙ στη διαφύλαξη και ισχυροποίηση του εθνικού πυλώνα και της πιο βασικής πηγής εσόδων για τη χώρα, του Τουρισμού.