Στην κυκλοφορία ο δρόμος Πυργετού-Κρανιάς


 Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος Πυργετού–Κρανιάς (παράκαμψη προς Καλλιπεύκη), που παρέμενε για αρκετό χρονικό διάστημα κλειστός λόγω καθιζήσεων, μετά τις σημαντικές εργασίες αποκατάστασης στις οποίες προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

 Τις αμέσως προσεχείς ημέρες οι εργασίες θα ολοκληρωθούν και με την ασφαλτόστρωση του δρόμου, ο οποίος θα εξασφαλίζει πλέον την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων οδηγών.

Στο ίδιο πλαίσιο βελτίωσης του οδικού δικτύου του νομού εντάσσονται και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας στους δρόμους που οδηγούν από την Νέα Εθνική Οδό προς Μεσάγγαλα και Αμπελάκια αντίστοιχα.

Την ικανοποίησή της για την πορεία των έργων εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης, Ρένα Καραλαριώτου, που, συνοδευόμενη από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων, Χρ. Λυτροκάπη και τον επιβλέποντα μηχανικό Χρ. Αντωνίου, επισκέφτηκε τους δρόμους που αποκαταστάθηκαν και επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν.

Σε δηλώσεις της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε, ότι, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια των οδηγών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση ενός ασφαλούς οδικού δικτύου σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας κι έτσι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους πόρους για να πραγματοποιήσουμε έργα αναγκαία για την περιοχή μας.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά στο δρόμο Πυργετού–Κρανιάς, έγινε μία πολύ σημαντική παρέμβαση, που είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δεδομένου ότι το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει, καταστώντας έτσι απαγορευτική τη διέλευση των οχημάτων. Επιπρόσθετα, η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση του δρόμου, που κυριολεκτικά κατέρρε, εγκυμονούσε κινδύνους και για τις περιουσίες των αγροτών της περιοχής. Η παρέμβασή μας ήταν άμεση διότι για μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση η ασφάλεια των πολιτών. Σκοπός μας είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την τουριστική, οικονομική και αγροτική ανάπτυξη της περιοχής».

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν είναι τα εξής:

– Δρόμος Πυργετού–Κρανιάς (προς Καλλιπεύκη): Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού δρόμου Πυργετού–Κρανιάς (παράκαμψη προς Καλλιπεύκη), ο οποίος είχε υποστεί καθίζηση οδοστρώματος λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Οι εργασίες περιελάμβαναν άρση καταπτώσεων σε μεγάλο μήκος και έγινε επέμβαση σε τρία σημεία με εκτεταμμένες καθιζήσεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την υποχώρηση του δρόμου και φυσικά τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Η μεγαλύτερη επέμβαση έγινε σε μήκος 40 μέτρων, όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας έπρεπε να αποκαταστήσουν ζημιές στο οδόστρωμα που εκτείνονταν σε βάθος 15 μέτρων και πλάτος 10 μέτρων.

Προηγούμενο άρθρο Κατολίσθηση στην Κρανιά
Επόμενο άρθρο Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ: 5 υπέρ και 5 κατά