Σύγκλιση του Δ.Σ. ζητά η «Ανθρώπινη Πόλη» για τα έργα στο Φρούριο


Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα έργα που εκτελούνται στο λόφο του Φρουρίου ζητάει η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» όπως αποφάσισε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή της Παράταξης, που συνεδρίασε χθες με διευρυμένη σύνθεση.

«Για τις παρεμβάσεις σε ένα χώρο της πόλης που αποτελεί ουσιαστικά την ταυτότητα της , οι Λαρισαίοι ποτέ δεν ενημερώθηκαν και φυσικά ποτέ δεν συμφώνησαν. Κάτι που έπρεπε να γίνει από την αρχή όταν το έργο εντάσσονταν , αντιτίθονταν η πολύ περισσότερο τροποποιούνταν. Δεν πήραν θέση οι φορείς της πόλης με εξαίρεση μόνο το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Αυτό που δεν έγινε τότε πρέπει κατά τη γνώμη μας να γίνει τώρα. Να συγκληθεί το Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ενημέρωση από τη Δημοτική αρχή και τη λήψη απόφασης παρουσία όλων των φορέων της πόλης . Οι τεκμηριωμένες θέσεις των φορέων να καταστούν δεσμευτικές για τη Δημοτική αρχή. Όταν τον Οκτώβριο του 2014 η νεοφώτιστη τότε Δημοτική Αρχή παρουσίαζε στους πολίτες το έργο με τον τίτλο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ » ως το πρώτο μεγάλο περιβαλλοντολογικό έργο της θητείας της , όλοι οι πολίτες πίστεψαν ότι επρόκειτο για έργο που αν και δεν ήταν απόλυτα αναγκαίο , θα ήταν χρήσιμο, θα αναβάθμιζε το περιβάλλον και θα έδενε αισθητικά με την περιοχή του φρουρίου όπου θα εξελίσσετο. Είχαμε πάντα ως παράταξη την απορία γιατί επιλέχθηκε η παρέμβαση να γίνει σε μια περιοχή που αποτελεί την ταυτότητα της πόλης μεταξύ Αρχαίου Θεάτρου, Μπεζεστένι και Αγίου Αχιλλείου. Η περιοχή αυτή άλλωστε δεν είναι ούτε η πιο θερμή , ούτε η πιο πυκνοκατοικημένη της πόλης.

Το θέμα που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν γνωστό στις δύο παρατάξεις που τώρα συγκυβερνούν το Δήμο. Ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης τότε συμμετείχαν στην ένταξη και τη χωροθέτηση του έργου. Τώρα που άρχισε να αποκαλύπτεται ένα αντιαισθητικά χοντροκομμένο αποτέλεσμα στο σημείο αναφοράς της πόλης και που χιλιάδες ενεργοί πολίτες αντιδρούν δυναμικά η Δημοτική Αρχή δυσκολεύεται να εξηγήσει γιατί εισηγούνταν το έργο και την τροποποίηση της αρχικής μελέτης που επιδείνωσε αισθητικά την παρέμβαση».

Προηγούμενο άρθρο Θετικά γνωμοδότησε για τη μελέτη του Υδροηλεκτρικού έργου στη Μεσοχώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου δεν μένει πια εδώ...