Σχεδιαση και αναπτυξη του νεου δικτυακου τοπου του Π.Γ.Ν. Λαρισας


 Το Π.Γ.Ν. Λάρισας έχει προβεί στον εκσυχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στην πλήρη ανανέωση του δικτυακού της τόπου https://www.uhl.gr/.

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών του Νοσοκομείου, το έργο υλοποιήθηκε αξιοποιώντας το υπάρχον δυναμικό του Τμήματος Πληροφορικής και Οργάνωσης, η δε ανάπτυξη του με τη χρήση ανοιχτού λογισμικού. Η συνολική δαπάνη του Νοσοκομείου ήταν μηδενική. Ο νέος δικτυακός τόπος φιλοξενείται στο χώρο του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Πέραν της επίσημης ροής ειδήσεων του Νοσοκομείου, λειτουργεί ήδη η εφαρμογή για την αναζήτηση των κωδικών της Διεθνής Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας ICD-10 που είναι απαραίτητοι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Επιπλέον, είναι ενεργοποιημένη και έκδοση για γρήγορη πλοήγηση από κινητά νέας γενιάς (mobile version).

Σκοπός και φιλοδοξία του σχεδιασμού  του νέου δικτυακού τόπου του Νοσοκομείου, με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση και την σταδιακή ηλεκτρονικοποίηση βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους εξυπηρετούμενους πολίτες όσο και για το προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και την πλήρη εναρμόνιση του με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία.

ΤΕΛΟΣ

Σημείωση για τους συντάκτες:

•1.     Για συμπληρωματικές πληροφορίες:

Τμήμα Πληροφορικής Π.Γ.Ν. Λάρισας, tpo@uhl.gr

Τζήκας Αθανάσιος 2413501455, Προϊστάμενος Τμήματος &

Ράντος Θεόδωρος 2413501198, Υπεύθυνος ανάπτυξης δικτυακού τόπου Νοσοκομείου.

Προηγούμενο άρθρο Ενίσχυση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Φαρσάλων
Επόμενο άρθρο Τρία κρούσματα από τον ιο του Δυτικού Νείλου