Κ. Πουλάκης: Με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανακατάρτιση των εργαζομένων


 Την ώρα που η Κυβέρνηση με την πολιτική της, είτε εντάσσεται στο μνημόνιο, είτε στο μεσοπρόθεσμο, έχει κηρύξει ολομέτωπη επίθεση στην εργασία και τις εργασιακές σχέσεις.

 Την ώρα που οι άνεργοι αυξάνουν καθημερινά δημιουργώντας εκρηκτικές κοινωνικές διαστάσεις.

Την ώρα που διορίζονται για την νέα σχολική χρονιά μόνο 600 δάσκαλοι για 11.000 οργανικές θέσεις.

Την ώρα που οδηγούν στην απαράδεκτη «εργασιακή εφεδρεία», με την απόλυση 7.500 εργαζομένων από το δημόσιο.

Την ώρα που ετοιμάζουν νέα οδυνηρή οριζόντια περικοπή εισοδημάτων με το ενιαίο μισθολόγιο.

Την ώρα που το μόνο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή των φανερών και κρυφών δεσμεύσεων της προς την τρόικα, αποτελούν πολιτική υποκρισία οι προτάσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» από την συνεδρίαση του Μαΐου στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει καταθέσει τις απόψεις της για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όταν με δική της επερώτηση έφερε το θέμα στο συμβούλιο. Λέγαμε τότε : «ότι δεν συμφωνούμε με τα περίφημα προγράμματα που παγιώνουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, που καταστρατηγούν τις ισχύουσες συμβάσεις, που καλύπτονται με την περιγραφή της κοινωνικής εργασίας, που λειτουργούν εκβιαστικά στις στρατιές των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων», και ισχυριζόμαστε ότι «η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα πρέπει πολιτικά να αντισταθεί και να είναι στο πλευρό των εργαζομένων που θα διεκδικούν πλήρη εργασιακά δικαιώματα για την κάλυψη των πάγιων αναγκών με μόνιμη εργασία στη βάση των ισχυουσών συμβάσεων». 

Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός.

Δεν θα πρέπει με πρόσχημα την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας να οδηγηθούμε στην συλλογική φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο 3ο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα στο Δήμο Αγιάς Λάρισας
Επόμενο άρθρο Α. Καραχάλιος: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας»