Αστ. Ροντούλης: Καταστροφικό χαλάζι στην περιοχή ποταμιάς


 Η ζημιά από το χαλάζι στα καπνά και στα καλαμπόκια υπήρξε ολοσχερής στην περιοχή από Μεσοχώρι μέχρι Ευαγγελισμό του πρώην Δήμου Ποταμιάς. Και η αντίδραση, όμως, του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριου Ροντούλη, ήταν άμεση και αποτελεσματική.

 Αμέσως επικοινώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας από τον κ. Σκανδαλίδη έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ για τους πληγέντες παραγωγούς. Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο βουλευτής είναι ενθαρρυντικές και, όπως τονίσθηκε από την πλευρά του Υπουργείου, θα σταλούν ταχύτατα εκτιμητές του ΕΛΓΑ στην περιοχή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ηγεσία του ΕΛΓΑ, οπότε αναμένεται πως οι χαλαζόπληκτοι αγρότες της περιοχής δεν θα ταλαιπωρηθούν για την λήψη των αποζημιώσεων που δικαιούνται.

Πάντως, ο βουλευτής δηλώνει πως βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση, για να διασφαλισθεί η υλοποίηση των υποσχημένων, μολονότι σκοπεύει να τηρήσει αρχικά χαμηλούς τόνους, αφού οι δεσμεύσεις που πήρε από την πλευρά του Υπουργείου κρίνονται αρκούντως ικανοποιητικές.

Προηγούμενο άρθρο Πανηγύρι 2011 του Πολιτιστικού συλλόγου Δολίχης «Η Τριπολίτιδα»
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τριών αλλοδαπών για Σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, υπεξαγωγή εγγράφων και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής