Σύλληψη 28χρονου για απάτη σε βάρος 82χρονου


 Συνελήφθη στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 58χρονος ημεδαπός για απάτη σε βάρος 82χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (25/08/2011) το πρωί στην Καρδίτσα, ο 58χρονος ημεδαπός προφασιζόμενος τον ναυτικό, δήλωσε στον 82χρονο ημεδαπό ότι κατέχει χρυσαφικά μεγάλης αξίας, τα οποία θέλει να πουλήσει. Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε ο συνεργός του, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρυσοχόος και επιβεβαίωσε τη μεγάλη αξία των χρυσαφικών, εκδηλώνοντας την πρόθεση του να τα αγοράσει ο ίδιος. Επειδή όμως δεν είχε χρήματα, ζήτησε από τον παθόντα να τα αγοράσει για λογαριασμό του και στη συνέχεια θα του έδινε μεγαλύτερο αντίτιμο για να τα παραλάβει.

Ο 82χρονος ημεδαπός πείστηκε και αφού μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας, παρέδωσε στον συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ για την αγορά τριών (3) ρολογιών. Στη συνέχεια οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ ο παθών διαπίστωσε αργότερα ότι τα χρυσαφικά ήταν ευτελούς αξίας.

Ύστερα από άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών, ο δράστης συνελήφθη στη Λάρισα, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει προβεί πολλές φορές κατά το παρελθόν σε απάτες με την ίδια μέθοδο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον 82χρονο ημεδαπό.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο 24χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε βαγόνι τρένου
Επόμενο άρθρο Η Ενότητα, η υπερηφάνεια και οι στερεές σχέσεις «ΥΦΑΝΘΗΚΑΝ» στο 3ο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα στο Δήμο Αγιάς