Ροντούλης Αστ.: «Προσλήψεις καθαριστριών-καθαριστών σε σχολικές μονάδες κατά το διδακτικό έτος 2011-2012»


 Με βάση τον Ν. 4002/22-8-2011 ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων για το τρέχον σχολικό έτος 2011-2012 παραμένει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

 Προφανώς, λόγω της αδυναμίας έγκαιρης εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 3870/2010 που μεταφέρει το προσωπικό καθαρισμού των σχολικών μονάδων στους οικείους Δήμους, η πρόσληψη των καθαριστριών-καθαριστών στα σχολεία θα υλοποιηθεί με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και πέρυσι.

Παρόλα αυτά, παρατηρείται μία σημαντικότατη καθυστέρηση ως προς την πρόσληψή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλος ο φόβος να μην υπάρξει εγκαίρως η αναγκαία γενική καθαριότητα των χώρων. Το ζητούμενο αφορά στην υγιεινή των μαθητών και των καθηγητών και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το αρμόδιο Υπουργείο, ότι η εν λόγω αρνητική εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις οικογένειες των μαθητών, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της χώρας.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται  η κ. Υπουργός:

  • 1. Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο η πρόσληψη των καθαριστριών -καθαριστών σχολικών μονάδων;
  • 2. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η πρόσληψη των καθαριστριών-καθαριστών, προκειμένου να γίνει η αναγκαία γενική καθαριότητα των σχολείων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Προηγούμενο άρθρο Οι τιμές παραλαβής οινοστάφυλων Τυρνάβου
Επόμενο άρθρο K. Αγοραστός: «Ανοίγει μια νέα σελίδα για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας»