Πανσπερμία ντόπιων ποικιλιών στην Ανατολή Αγιάς


 Η δεύτερη Πανθεσσαλική Συνάντηση Προσφοράς Ντόπιων Ποικιλιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011, από τις δέκα το πρωί ως τις μία το μεσημέρι στο χώρο της μονής, στην οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα τέτοιου είδους εκδηλώσεις.  Η γιορτή πραγματοποιείται από την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου σε συνεργασία με το Πελίτι ως συνέχεια σε τοπικό επίπεδο των Πανελλαδικών Γιορτών Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που είχαν πραγματοποιηθεί στη μονή για πέντε συνεχόμενες χρονιές.

Μικροκαλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών από όλη τη Θεσσαλία θα δώσουν για άλλη μια φορά το παρόν, ανταλάσσοντας ιδέες και πρακτικές για την καλλιέργεια και προστασία σπόρων και φυτών, καθώς επίσης και για ανταλλαγή ντόπιων ποικιλιών.

Στην εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει ακόμα τις ομιλίες του Παναγιώτη Σαϊνατούδη και της γερόντισσας Θεοδέκτης, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν βιοκαλλιεργητές και να προμηθευτούν διάφορα είδη από ντόπιες ποικιλίες. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2494081289.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Είναι δεδομένη η αντίθεσή μου στις συγχωνεύσεις σχολείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις»
Επόμενο άρθρο Πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη δημιουργία Οικονομικού Συνεργατικού Σχηματισμών στον Αγροδιατροφικό τομέα