Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας


 Συνελήφθη, χθες (08-09-2011) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 67χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, την 07-09-2011 το απόγευμα, 52χρονος ημεδαπός, υπάλληλος εκδοτικής εταιρείας, προσποιούμενος τον πελάτη, μετέβη στο κατάστημα (βιβλιοπωλείο) του 67χρονου ημεδαπού και αγόρασε φωτοαντίγραφα βιβλίων εκμάθησης ξένης γλώσσας της εταιρείας του.

Χθες (08-09-2011) το μεσημέρι, σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα του 67χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 188 βιβλιοδετημένα και μη φωτοαντίγραφα βιβλίων διαφόρων τίτλων εταιρείας, τα οποία ο 67χρονος είχε εκτυπώσει και διέθετε προς πώληση, αντί των πρωτοτύπων.

Η οικονομική ζημία της εταιρείας έχει υπολογιστεί ότι κυμαίνεται στο ποσό των 5.500 ευρώ, κατ’ εκτίμηση του εκπροσώπου της εταιρείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «isoquam» για την πιστοποίηση δεξιοτήτων κατά πρότυπο iso17024:2003 των εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου
Επόμενο άρθρο Λάρισα: Μεγάλο πρόβλημα στους βρεφονηπιακούς