Ειδήσεις

Τους δύο καταυλισμούς επισκέφθηκε ο Γ. Λαμπρούλης


Το Σάββατο 19/03/2016, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γ. Λαμπρούλη επισκέφτηκε τους δύο καταυλισμούς σε ROCA (όπου ήδη έχουν εγκατασταθεί πρόσφυγες) και το πρώην στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, όπου το Σάββατο ξεκίνησε η μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων. Το κλιμάκιο και ο βουλευτής επισήμαναν τα εξής:
Σε καμιά περίπτωση και οι δύο χώροι δεν μπορούν να αποτελέσουν χώρους μακράς διαμονής όπως δρομολογείται από την κυβέρνηση μετά και τις απαράδεκτες αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., όπου έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας. Απόφαση που συνυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.
Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας που είχαμε εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ως κόμμα για την τύχη των χιλιάδων προσφύγων που ξεριζώθηκαν λόγω του πολέμου από τις χώρες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Έναν πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις Ε.Ε., ΝΑΤΟ ΗΠΑ με την ανάμειξη και της Ρωσίας αλλά και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής, στα πλαίσια του ανταγωνισμού των μονοπωλίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Έναν πόλεμο στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Μάλιστα στο όνομα της επιτήρησης των ροών των προσφύγων έβαλε το ΝΑΤΟ χωροφύλακα στο αιγαίο.
Ήδη από την πρώτη στιγμή εγκατάστασης των προσφύγων ο λαός της περιοχής μας, συνδικάτα, σωματεία, φορείς, εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την τεράστια ευθύνη του κράτους για την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων διαβίωσης των προσφύγων. Και εδώ οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα κάλυψης των επειγόντων αναγκών διαθέτοντας το απαραίτητο προσωπικό, υποδομές κλπ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής μας πέραν της αλληλεγγύης που επιδεικνύει, να ορθώσει φωνή διαμαρτυρίας, εναντίωσης, στις αποφάσεις της Ε.Ε. και συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθεί η μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους.

Λάρισα 21-3-2016

Προηγούμενο άρθρο Οικολογική Θεσσαλία : Κιλελέρ 2016
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Παπαδόπουλου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας